Hlídka celníků si povšimla osoby s černou brašnou přes rameno, odemykající bílou dodávku. Když chtěla muže zkontrolovat, dal se na útěk. „Celníci muže asi po třiceti metrech dostihli a v brašně objevili neznačené cigarety,“ uvedl Jiří Nejedlý, mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj.

Pak přišel na řadu služební pes vycvičený na vyhledávání tabáku a tabákových výrobků. „Hned bylo jasné, proč se osmapadesátiletý Asiat snažil před celníky uprchnout. Pes Indy označil nákladový prostor, v kterém byly tašky plné kartonů cigaret různých značek a sáčků s tabákem bez jakéhokoliv označení,“ popsal Nejedlý.

Jana Mašková
Zpočátku jsem vládě věřila. Po roce už ne, bilancuje kosmetička z Litoměřic

Celníci zajistili celkem 13 600 kusů cigaret značek Minsk, Regina, Compliment, NZ a 4,5 kilogramu tabáku určeného ke kouření. Celkem zboží v hodnotě téměř 90 tisíc korun. „Krabičky cigaret i sáčky s tabákem postrádaly tabákové nálepky platné na území České republiky. Únik na cle a daních, který budou celníci po muži vymáhat, byl vyčíslen na bezmála 56 tisíc korun,“ dodal mluvčí celního úřadu s tím, že muž zároveň čelí podezření ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.