Na středeční cestu do školy do smrti nezapomene 18letá dívka z Jiříkova. Když procházela okolo zámečku, neznámý muž ji zatáhl do lesa. Dívka se, byť zraněná, útoku ubránila.

Bylo půl sedmé ráno, venku byla ještě tma, když se mladá dívka vydala do školy po cestě z Jiříkova na Rumburk. U zámečku ji napadl neznámý muž. „Přistoupil k ní s nožem v ruce a pod pohrůžkou násilí ji donutil jít do lesa,“ uvedl kriminalista Ladislav Cvik.

Když se mladá žena začala bránit, bodl ji do nohy. Ale ani to ji od další obrany neodradilo. Do obličeje mu stříkla slzný plyn a utekla do bezpečí.

Hasiči likvidovali požár chaty v zahrádkářské kolonii ve Varnsdorfu.
FOTO: V zahrádkářské kolonii ve Varnsdorfu hořela chata

Doma jí pak rodina zavolala záchranku. „Zraněnou ženu jsme převezli k ošetření na chirurgické oddělení do rumburské nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranky Prokop Voleník.

V Rumburku se objevily spekulace, že dívka byla znásilněná. K tomu ale podle Cvika nedošlo. Zda měl útok sexuální motiv nebo zda chtěl útočník 18letou ženu „pouze“ okrást, zatím není jasné.

PACHATEL BYL ZAHALENÝ, UKÁZAL JEN OČI

Policie začala po násilníkovi okamžitě pátrat. Příliš mnoho vodítek k jeho dopadení však zatím nemá, nezná totiž ani jeho podobu. Policie tak nemá k dispozici takzvaný identikit, který v podobných případech velmi často vede k dopadení pachatele.

„Měl zahalený téměř celý obličej, vidět byly jen oči. Na sobě měl černé oblečení, bundu nebo mikinu s kapucí. Obličej mu buď zakrýval šátek nebo vysoký límec bundy. Má hubenou postavu a měří okolo 175 centimetrů,“ popsal agresora kriminalista Ladislav Cvik.

NA MÍSTĚ ČINU SE MOHL POHYBOVAT UŽ DŘÍVE

Vzhledem k minimu informací, které o pachateli vědí, žádá policie o pomoc veřejnost. „Zajímá nás především středeční ráno mezi šestou a sedmou hodinou. Je ale možné, že se útočník pohyboval v lokalitě okolo zámečku už dříve,“ připustil kriminalista.

Od loňského ledna do konce září policisté v okrese Děčín vyšetřovali podle serveru mapakriminality.cz 136 fyzických útoků. Z toho bylo rovných 20 v samotném Rumburku. Kriminalisté objasnili přibližně dvě třetiny těchto útoků.

Meziročně takových útoků mírně ubylo. Kromě toho policie vyšetřovala v okrese Děčín také tři vraždy, devět loupeží a deset případů znásilnění.

V Děčíně zahrají Backwards, jeden z nejlepších revivalů legendárních Beatles.
KRÁTCE: Co se děje na Děčínsku? Přečtěte si stručný přehled