Na silnici I/13 v Soběchlebech mezi Teplicemi a Ústím nad Labem vyhasl v úterý 24. srpna večer mladý lidský život. 20letý muž z Teplicka se tu v osobním autě Volkswagen Passat pár desítek metrů za železničním mostem ve směru do obce střetl se dvěma auty. Skončil na střeše. Audi a kamion ho na silnici sevřely „do kleští“. Přivolaným záchranářům se už nepodařilo řidiče ve sešrotovaném autě oživit. Ženu z audi přepravila sanitka do nemocnice. „Měla lehká zranění, dopravili jsme ji k ošetření na urgentní příjem do Teplic,“ uvedl mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Jde o třetí tragickou nehodu v letošním roce na Teplicku. V kraji jich bylo už přes dvacet. V případě té teplické zatím zůstává otázkou, jak se odehrála. Hovoří se o tom, že mladý řidič před kolizí s dalšími auty najel na betonová svodidla, která ho vymrštila do vzduchu. Policie to ale nepotvrdila. „Okolnosti a příčina nehody jsou předmětem prověřování,“ konstatoval mluvčí teplické policie Daniel Vítek. Silnice v Soběchlebech byla během práce záchranářů a hasičů několik hodin uzavřená. Policie dopravu odkláněla po okolních obcích.

GrafikaZdroj: Policie ČR

V oblasti Soběchleb už v minulosti došlo k několika tragickým nehodám. Oběti si vybraly betonové zdi místního železničního mostu. V některých případech auta po havárii začala dokonce hořet. Proto je tento úsek silnice mezi Teplicemi a Ústím zařazen z hlediska četnosti nehod zařazený mezi rizikové oblasti. Nejtragičtějším místem v okrese je přechod pro chodce přímo v Teplicích, a to u Červeného kostela v Trnovanech. Město pro zlepšení bezpečnosti tento přechod zrovna upravuje.

Předchozí dvě letošní nehody s tragickým koncem se staly v Teplicích. 25. dubna odpoledne narazil v lokalitě U Tří Dubů řidič s osobním autem značky Mitsubishi čelně do stromu. Utrpěl těžká poranění, kterým i přes snahu lékařů v nemocnici podlehl. 21. května večer v Bystřanské ulici u zámecké zahrady auto srazilo chodce. Také on v nemocnici zemřel.

GrafikaZdroj: Deník

Podle letošních policejních statistik, které jsou k dispozici zatím do konce července, v celém Ústeckém kraji na silnicích od ledna zemřelo 22 lidí. Nejvíce jich eviduje policie na Litoměřicku (7 osob) a v okresu Louny (5 osob).

Bez výjimek nejsou ale ani v dalších okresech. Třeba na Děčínsku to byly dvě nehody se smrtelným průběhem. V sobotu 24. července večer záchranáři zasahovali v Bratislavské ulici ve Varnsdorfu, kde osobní auto srazilo chodce. Jak se ukázalo, řidič byl opilý. Jeho nerozvážnost za volantem odnesl sražený muž, který zemřel po převozu do nemocnice. Stejně skončil chodec, kterého srazilo auto 5. února večer u Malšovic. Na Ústecku evidují policisté letos jeden uzavřený případ tragické nehody. 26. února pod fotbalovým stadionem na Masarykově ulici auto srazilo chodce na přechodu.

Počty nehod řešených policií leden až červenec v okresech
(v závorce usmrceno osob):

Děčín - 852 (2)
Chomutov – 884 (4)
Litoměřice – 869 (7)
Louny – 872 (5)
Most – 664 (1)
Teplice – 850 (2)
Ústí nad Labem – 1158 (1)

Zdroj dat: Policie ČR, Ústecký kraj a portál: nehody.cdv.cz