Pomalu ale jistě se totiž blíží začátek celé akce. Ta neoficiálně odstartuje už ve středu 15. srpna a naplno vypukne ve čtvrtek 16. srpna v 18.00 hodin v areálu Na Bojišti.

Vzpomínka na zesnulé osobnosti

Letošní ročník je věnován dvěma velkým osobnostem undergroundu, které už si, bohužel, jedinečnou festivalovou atmosféru vychutnat nemohou. V průběhu loňského roku totiž zemřel undergroundový guru Ivan Martin „Magor" Jirous a náčelník festivalu Václav Havel. „Poprvé se v rámci festivalu uskuteční regulérní mše včetně svatého přijímání, kterou bude sloužit samotný biskup pražský, otec Václav Malý, právě za Václava Havla a Ivana Martina Jirouse," uvedla hlavní pořadatelka Eva Navrátilová.

Lákadlem jsou americké kapely

Organizátoři také nevylučují, že do Trutnova dorazí královna festivalu Eva Pilarová: „Nic není vyloučeno, v našem podhorském ležení je možné vše," dodala Navrátilová. Na Trutnov Open Air Music festivalu ale rozhodně nebude chybět Marta Kubišová, Jaroslav Hutka, kapela The Plastic People of the Universe nebo Visací Zámek.

Hlavním lákadlem pro návštěvníky jsou ale americké kapely Korn a Anti-Flag. Kromě nich do Trutnova dorazí i další Američané punkoví Yellowcard a John Cale, zakladatel legendární kapely The Velvet Underground. Chybět nebude ani legenda jamajského reggae Barrington Levy.

Pořadatelé také stále jednají o vystoupení kapely Faith No More, která kvůli nepříznivému počasí nezahrála na hradeckém festivalu Rock for People.