Silnice v Ústeckém kraji jsou s opatrností sjízdné. Vy vyšších polohách se mohou kvůli silnému větru tvořit sněhové jazyky, vyplývá z informací silničářů. Teploty v kraji se pohybují od minus 16 do minus pěti stupňů Celsia, během dne se bude oteplovat.

Dálnice D8 a silnice prvních tříd jsou vymrzlé a sjízdné bez omezení. V Krušných horách leží na silnicích prvních tříd zbytky rozbředlého sněhu kryté posypem a sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. K opatrnosti silničáři nabádají i na silnicích nižších tříd, na kterých je ujetá vrstva sněhu.

Kvůli sněhovým jazykům je neprůjezdná silnice 2487 z Petrovic na Krásný Les na Ústecku. Podle serveru Policie České republiky potrvá uzavírka až do 20.00 hodin. Kvůli silnému větru hrozí sněhové jazyky i jinde. Dopravu podle policejního webu nekomplikuje žádná vážnější nehoda.

VEČER V NÍŽINÁCH POZOR NA NÁMRAZU

Podle meteorologů bude ve středu v Ústeckém kraji skoro jasno, ojediněle zataženo nízkou oblačností. Postupně bude oblačnosti přibývat a odpoledne se objeví sněžení, večer v polohách pod 400 metrů nad mořem déšť se sněhem, který může namrzat. Nejvyšší teploty minus šest až minus tři stupně, postupně se bude oteplovat až na dva stupně Celsia.

Na horách teploty mezi minus dvěma a plus jedním stupněm. Během dne bude také zesilovat vítr. Na horách může v nárazech dosáhnout 70 až 90 kilometrů za hodinu.

Nejchladněji v noci na středu bylo na přehradě Souš v Desné v Jizerských horách, kde naměřili téměř minus 20 stupňů Celsia. Ráno byly teploty v kraji mezi minus devíti až 17 stupni. Silný vítr foukal v noci především na Českolipsku a Liberecku.