Co je Talent La Sophia 2013? Charitativní projekt a aktuálně již pátý ročník soutěže pro děti z dětských domovů a sociálně znevýhodněných rodin, které mají hudební a sportovní talent.

Jeho cílem je podpora nadání a především vzdělání hudebně a sportovně talentovaných dětí od 8 do 18 let z těchto prostředí.

Zakladatelkou občanského sdružení La Sophia a předsedkyní jeho správní rady je zpěvačka Yvetta Blanarovičová.

Ambasadory La Sophia pro rok 2013 jsou zpěvák Michal David, zpěvačka Helena Vondráčková, ředitel festivalu v Českém Krumlově Jaromír Boháč, zpěvačka Sisa Sklovská, kapela Ciganski Diabli, fotbalisté Tomáš Ujfaluši z Galatasaraye Istanbul, Kamil Čontofalský (Slavia Praha), Martin Latka (Fortuna Düseldorf) a další známé osobnosti.

„Tento rok připravujeme regionální kola projektu Talent La Sophia jak v Čechách, tak i na Slovensku. Byli bychom rádi, aby se o této soutěži dozvěděl co největší počet dětí, respektive jejich rodičů či pečovatelů," říká Veronika Šimůnková z týmu občanského sdružení La Sophia.

Více informací o připravovaném projektu, stejně tak jako o občanském sdružení La Sophia, naleznete na www.lasophia.cz. Tam se mimo jiné dočtete: „Cílem je poskytnout těmto dětem individuální přístup a pomoci jim především v oblasti vzdělávání, seberealizace, podpory a rozvíjení talentu. Důležitým kritériem pro účast v projektu Talent La Sophia jsou studijní výsledky dětí. Studijní průměr nesmí překročit hranici 2,0.

„Chceme hudebně a sportovně talentovaným, sociálně znevýhodněným dětem umožnit systematický rozvoj jejich hudebního a sportovního nadání, poskytnout jim kvalitní vzdělání v tomto oboru a připravit jim co nejlepší start do budoucího samostatného života."

Podmínky soutěže a přihlášky najdete na uvedených internetových stránkách.