11. sraz přátel vojenské historie
KDY: Od pátku 31. července do neděle 2. srpna
KDE: Jezero Chmelař, Úštěk

Litoměřický Klub vojenské historie Nord Elbe o nadcházejícím víkendu zve na 11. sraz přátel vojenské historie. Uskuteční se od pátku 31. července do 2. srpna u Jezera Chmelař v Úštěku. Hlavní program se koná v sobotu, kdy je naplánovaná spanilá jízda po okolí a po ní bude od 14 hodin následovat ukázka plavení obojživelných vozidel na hladině jezera. Současně se v sobotu v 19 hodin uskuteční také atraktivní podívaná v podobě seskoku profesionálních parašutistů do prostoru první pláže jezera. 

Letní kino zve na dokument
KDY: Pátek 31. července od 19:30 hodin
KDE: Kino Máj Litoměřice
ZA KOLIK: 120 Kč

Kino Máj v Litoměřicích zve zítra večer na snímek K2 vlastní cestou. Klára Kolouchová jako první rodilá Češka zdolala před lety Mount Everest a v loni jako první Češka a teprve dvacátá žena světa vystoupala i na druhou nejvyšší horu světa na nebezpečnou K2. Její výstup na „Ká Dvojku“ představuje nejen nebývalý sportovní výkon a úspěch, ale ukazuje i příběh nezdolné vůle, touhy a úsilí dosáhnout vysněného cíle. Začátek je v 19:30.

Úniková hra Ukradená premiéra
KDY: Denně od 9, 12, 15 a 18 hodin
KDE: MKZ Litoměřice
ZA KOLIK: 1500 Kč

Reálná úniková hra pro max. 6 hráčů. Co bude vaším úkolem? Matrix vás vyhodnotil jako tým nejlepších vyšetřovatelů a tak děkujeme, že jste přijali naši naléhavou výzvu. Jako mezinárodně uznávaný a vysoce ceněný vyšetřovací tým jste velmi zaneprázdněni. O to víc si vážíme času, který jste se rozhodli našemu problému věnovat. Za 90 minut se mají na plátnech všech světových kin rozběhnout úvodní titulky dlouho očekávaného megafilmu, od kterého si diváci slibují neuvěřitelný zážitek a producenti i distributoři obrovské zisky. Právě jsme ovšem zjistili, že zařízení s kódovacím klíčem k úspěšnému spuštění tohoto filmu někdo ukradl. Vaším úkolem je toto zařízení najít včas, film spustit a tím zachránit nejen premiéru, ale i případné ekonomické následky této krádeže. Máte 90 minut a budoucí svět filmových nadšenců je ve vašich rukou.

Obrazy Marka Brodského a Petry Černocké 
KDY: Pátek 31. července od 19 hodin
KDE: Galerie U brány, Úštěk

Obrazy muzikanta a herce Marka Brodského a zpěvačky a herečky Petry Černocké uvidí lidé v úštěcké Galerii U brány. Vernisáž, na níž budou oba autoři přítomní, se koná v pátek 31. července od 19 hodin. Petra Černocká ji zpestří také malým hudebním vystoupením, při kterém ji doprovodí její manžel Jiří Pracný. Zatímco obrazy Marka Brodského, který v Úštěku vystavuje už podruhé, jsou typické svébytnou pohřební tématikou, díla Petry Černocké jsou z jiného soudku a malování je pro ní relax od hudby.