Velký letní koncert na náměstí vás pobaví
KDY: Pátek 5. srpna od 19 hodin
KDE: Mírové náměstí, Litoměřice
ZA KOLIK: Vstupné od 300 korun

Slavné světové melodie zazní v centru Litoměřic v rámci Velkého letního koncertu. Hosty budou Felix Slováček mladší, Severočeská filharmonie Teplice a Litoměřický festivalový sbor. Dále účinkují: Tereza Neužilová, Magdalena Pallasová (klavír), Monika Prahová (flétna), Matěj Kotrba (zpěv), Litoměřický festivalový sbor, Puellae cantantes (sbormistr Roman Pallas), Severočeská filharmonie Teplice, Jiří Knotte (dirigent, klavír).

Litoměřické kino zve na Střídavku
KDY: Neděle 7. srpna od 17 hodin
KDE: Kino Máj, Litoměřice
ZA KOLIK: 150 korun

Pokud máte rádi české komedie, můžete se v neděli vypravit do kina a podívat se na film Střídavka. V nové české komedii hrají Jitka Čvančarová, Martin Hofmann, Anna Polívková nebo Eva Holubová. Herecké obsazení je skvělé, o zábavu bude postaráno.

Křešice chystají stezku odvahy
KDY: Sobota 6. srpna od 19:30
KDE: Křešice, sraz je u studánky na vrchu Křemín
ZA KOLIK: Zdarma

Obec Křešice pořádá ve spolupráci s Terezou, Kateřinou a dalšími místními občany v sobotu 6. srpna akci pro děti Stezku odvahy na vrchu Křemín. Akce se koná od 19:30 do 22:30 hodin. Sraz pro všechny účastníky je u studánky na vrchu Křemín. Prosíme účastníky, aby přišli na Křemín směrem od Třeboutic. Cesta od Zahořan a od Křešic bude po celý den uzavřena. Pro děti je připravené občerstvení a odměny za zvládnutí stezky.

V Roudnici koupíte exotické ovoce z Afriky
KDY: Sobota 6. srpna od 10 hodin
KDE: Karlovo Náměstí, Roudnice nad Labem
ZA KOLIK: Zdarma

Karlovo náměstí v Roudnici nad Labem bude dějištěm exotických trhů. V centru města se konají už v sobotu 6. srpna od 10 hodin. „Přijďte na Karlovo náměstí ochutnat skvělé tropické ovoce, které pro vás pěstují drobní ugandští farmáři. Všechno je tak akorát zralé, zaručeně čerstvé a bez jakékoli chemie,“ zvou na trhy pořadatelé. Koupit můžete například čerstvé ovoce, sušené ovoce, koření ze Zanzibaru, čaje, nebo džemy.

Den židovských památek
KDY: Neděle 7. srpna od 11 hodin
KDE: Starý židovský hřbitov
ZA KOLIK: Zdarma

V rámci Dne židovských památek proběhne v neděli 7. srpna otevření starého židovského hřbitova, vstup bude možný horním vchodem ulice Farského. Od 11 do 13 bude možné projít hřbitov s průvodcem. Muži a chlapci nad 13 let vstup pouze s pokrývkou hlavy.