Podívejte se na pořad České rybí legendy
KDY: Kdykoliv
KDE: Internet
ZA KOLIK: Zdarma

Na internetových stránkách České televize se můžete podívat na několik dílů seriálu České rybí legendy. „Rybí i rybářské legendy jsou nejen daleko za hranicemi naší vlasti, ale i u nás. Rybí obři často plavou kousek od našich domovů, a přitom se desítky let nepozorovaně ukrývají před zraky lidí,“ říká Jakub Vágner. Přežívají desítky let v hlubinách, kde skryty pod vodní hladinou rostou a sílí. Jednou se ale prozradí a tehdy vznikají rybí legendy.

Jakub Vágner se vydá po stopách úhořů vysoko proti proudu Berounky, do míst, která popisoval Ota Pavel, nebo představí dravce, který nemá přirozeného nepřítele – sumce velkého. Diváci se mohou těšit i na štiku obecnou, která Vágnera vždy fascinovala.

Pořad České rybí legendy si můžete zdarma přehrát na webových stránkách České televize a každý díl má lehce přes 50 minut.

Zahrajte si hru Dobble
KDY: Kdykoliv
KDE: E-shopy
ZA KOLIK: Od 319 korun

Dobble je hra pro děti, rodiče i prarodiče. Potrénujete postřeh, rychlost a logické uvažování. Karty jsou kulaté a hezky barevné, ukryté v plechové krabičce. Pravidla pochopíte za pár sekund, jde o to najít na kartách stejné obrázky. Což ale není tak jednoduché, jak se může zdát. Hra je určená pro dva až osm hráčů od šesti let. Užijete si spoustu legrace. Je k dostání v internetových obchodech za cca 319 Kč.

Dagmar Bláhová: Herectví a film
KDY: Kdykoliv
KDE: E-shopy
ZA KOLIK: Od 116 korun

V Nakladatelství AMU vyšla kniha herečky a režisérky Dagmar Bláhové s názvem Herectví a film, v níž autorka s humorem sobě vlastním provádí čtenáře teorií i praxí filmového herectví. Autorka čerpá z vlastních dlouholetých zkušeností z českého i zahraničního filmového prostředí. Čtivým způsobem zprostředkovává studentům herectví a režie i všem dalším zájemcům hlavní herecké školy i vlastní metody a poznatky z praxe. Text protkává citacemi významných osobností kinematografie. Věnuje se rozdílům mezi divadelním a filmovým herectvím, spolupráci herce s režisérem, přípravě na roli prostřednictvím vlastní metody „Pět pé“, kterou v knize představuje, a seznamuje čtenáře také s prostředím a nepsanými pravidly castingů. Kniha je v internetových knihkupectvích k dostání za cca 116 korun.

Jan Mühlfeit: Pozitivní leader
KDY:
 Kdykoliv
KDE: E-shopy
ZA KOLIK: Od 357 korun 

Chcete-li zapracovat na osobním rozvoji a stát se pozitivním člověkem i lídrem, neměli byste minout knihu Pozitivní leader od Jana Mühlfeita. Věděli jste, že pozitivní přístup navyšuje produktivitu až o jednu třetinu? Bývalý prezident evropského Microsoftu, Jan Mühlfeit, shrnul své mnohaleté zkušenosti ve vedení lidí do čtyř kroků. Odhalte, jak inspirovat vlastní tým, jak dosáhnout vytyčených výsledků a přitom si zachovat rovnováhu mezi úspěchem a štěstím. Zjistěte jak se zbavit stresu a negativismu a odemkněte potenciál u sebe i u lidí, kteří vás obklopují.