Vydejte se na Kalvárii  Tři kříže
KDY: Kdykoliv
KDE: Velké Žernoseky
ZA KOLIK: Zdarma

Nedaleko od obce Velké Žernoseky se vypíná skalnatý ostroh Kalvárie. Na samotném vrcholu kopce stojí tři kříže, pro toto místo se vžil název Tříkřížový vrch. První záznamy o dřevěných křížích pochází z roku 1587. Historie tohoto místa je ovšem daleko starší, protože se zde nacházejí pozůstatky opevněného pravěkého hradiště z mladší doby bronzové. Jeho úkolem bylo kontrolovat obchodní cestu.

Přečtete si knihu Štvanice
KDY: Kdykoliv
KDE: E-Shopy
ZA KOLIK: Od 329 Kč

Skupina bývalých spolužáků z Oxfordu, nyní třicátníků, se tak jako každý rok od ukončení studia setkává o vánočních prázdninách, aby spolu přivítali nový rok. Tentokrát pro svou silvestrovskou oslavu zvolili idylické, odlehlé sídlo na Skotské vysočině – dokonalé místo, kde si s přáteli odpočinout od civilizace a spěchu každodenního života.Na místo dorazí 30. prosince, krátce předtím, než dům odřízne od okolního světa dlouho nevídaná sněhová vichřice. O dva dny později, na Nový rok, je jeden z přátel nalezen mrtvý. Výlet přitom začal nevinně: obdivováním okolní přenádherné, leč zlověstné přírody, popíjením šampaňského před krbem s praskajícím ohněm a vzpomínáním na studentská léta. Ale po deseti letech se tíha dlouho potlačovaných výčitek a vzájemných obvinění stává natolik neúnosnou, že ji nepřebije ani nostalgie vyvolaná vzpomínkami na společné zážitky. Uprostřed silvestrovského veselí se pouto, které přátele drželo tolik let pohromadě, znenadání přetrhne.

Zahrajte si hru Krycí jména
KDY: Kdykoliv
KDE: E-shopy
ZA KOLIK: Od 439 Kč

Hlavní špión řekne: "Vlna 2". Najdete ta dvě správná slova, která vám pomohou k vítězství?   Skrytou identitu všech 25 agentů znají jen hlavní špióni. Ostatní hráči znají agenty pouze pod jejich KRYCÍMI JMÉNY. Týmy spolu soupeří o prvenství v úspěšném kontaktování všech svých agentů. Hlavní špióni předkládají jednoslovné indicie pro skupinu slov zobrazených na stole. Spoluhráči se pokoušejí uhodnout slova své barvy a vyhnout se slovům patřícím soupeři. Opravdový profesionál nikdy nekontaktuje nájemného vraha.

Podívejte se na film Gympl
KDY: Kdykoliv
KDE: Internet
ZA KOLIK: Zdarma

V prvním plánu jde o příběh party studentů gymnázia, kteří se věnují malování graffiti. Na pozadí se ale odkrývají problémy mladé generace, konflikt mezi konformitou a naprostou svobodou, odpovědností a životem okamžiku, konflikt mezi školou, která je odcizená realitě, a studenty, kteří chtějí dělat skutečné věci. Hlavními hrdiny je dvojice gymnazistů Petr a Pavla, jejich učitele Tomáše a jeho ženy Aleny. Divák se dostává ze zaběhlých školních paravidel do temného nočního reje, kde sprejeři žijí svůj vysněný život. Nespoutaná svoboda, ignorance všech pravidel, i hip-hopová muzika dokresluje dramatický, téměř dobrodružný příběh. Unavené, stereotypní město před námi ožívá nepoznanou atmosférou.

Poslechněte si podcast Kudy běží zajíc
KDY: Kdykoliv
KDE: Internet
ZA KOLIK: Zdarma

Pokud patříte mezi fanoušky fotbalu, neměli byste minout podcast s názvem Kudy běží zajíc. Ondřej Novotný a Jan Podroužek se ve svém podcastu věnují prostřední českého fotbalu. „Vše co potřebuješ vědět ještě předtím než se v pátek vykopne liga a ještě mnohem víc drbů z kabin a trávníků,“ říkají o svém podcastu samotní tvůrci.