Vydejte se do Českého středohoří
KDY: Kdykoliv
KDE: Internet
ZA KOLIK: Zdarma

Prohlédněte si České středohoří prostřednictvím pořadu České televize Krajinou domova. Díl Vzpomínky na sopky je věnovaný Českému středohoří. České Středohoří nabízí jednu z nejfantasknějších krajinných siluet Evropy. A samotná krajina je neméně hodnotná. Kopce, které připomínají sopečné kužele, hostí vzácná stepní společenstva. Navštívíme step v časném jaru, kdy zde kvetou hlaváčky a koniklece, ale i později, kdy se holé kopce vlní ve větru. Na jedné zapomenuté mezi objevíme jednu z evropsky nejvýznamnějších populací vzácné orchideje. Stejně fascinující jako krajina přírodní, je ve Středohoří také krajina kulturní. Člověk z divočiny vytvořil zahradu. 

Poslechněte si podcast s Vítem Klusákem
KDY: Kdykoliv
KDE: Internet
ZA KOLIK: Zdarma

Pokud máte rádi podcasty, můžete si poslechnout podcast s Vítem Klusákem. Vít Klusák je režisér filmů V Síti, Svět podle Daliborka, Český sen a televizních dokumentů Dělníci bulváru, Matrix AB nebo Zvláštní vyšetřování. Rozhovor například najdete na platformě Youtube na kanálu U Kulatého stolu. Martin Klesnil a Patrik Fiala tentokrát vyzpovídali režiséra Klusáka. Díky tomuto rozhovoru můžete získat informace ze zákulisí natáčení filmu V síti. 

Přečtěte si knihu Údolí
KDY: Kdykoliv
KDE: Internet
ZA KOLIK: Od 402 Kč

Na internetu si můžete zakoupit knihu Údolí. Malá vesnice v srdci Pyrenejí je po sesuvu půdy naprosto odříznutá od okolního světa a zdejší obyvatele navíc děsí sériový vrah, který za sebou nechává znetvořené oběti. Kriminalista Martin Servaz čelí disciplinárnímu řízení, přesto se do případu pouští. Nemůže jinak – v izolovaném údolí uvízla i jeho bývalá partnerka Marianne. Dokáže vyšetřovatel najít pachatele dřív, než dojde k dalšímu neštěstí? Výsledek jeho snažejí zjistíte, pokud si knihu koupíte.

Zahrajte si hru Hledá se Dory
KDY: Kdykoliv
KDE: Internet
ZA KOLIK: Od 241 Kč

Že se rybky rády ztrácejí, je už známá věc. A že jsou to právě děti, které jim nejlépe pomohou dostat se domů k rodičům, to bude za chvíli jasné taky. Při putování s filmovou rybičkou Dory se navíc vaše ratolesti báječně zabaví. Cestu jim totiž zpestří nejedno překvapení či zapeklitá nástraha. Po hracím poli děti putují, jak jim určí barevná kostka. Zahrát si mohou i ty děti, které ještě neumí počítat. Máte-li rádi tématiku Hledá se Dory, tak byste tuto hru měli rozhodně mít.

Podívejte se na film Bajkeři
KDY: Kdykoliv
KDE: Internet
ZA KOLIK: Předplatné od 199 Kč.

Na podzim 2017 šel do kin český film Bajkeři. Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. Tam je čeká v některých ohledech tvrdý střet s realitou.