Milada Horáková získala od slovenské prezidentky Zuzany Čaputové in memoriam nejvyšší slovenské státní vyznamenání.

Zemřel předseda Senátu a jeden z nejpopulárnějších tuzemských politiků Jaroslav Kubera (ODS). Okolnosti jeho skonu zůstávají předmětem spekulací, údajně na něj byl vyvíjen enormní tlak kvůli jeho avizované návštěvě Tchaj-wanu. Jeho nástupce ze stejné strany Miloš Vystrčil nakonec na Tchaj-wan koncem srpna skutečně odjel.

Kvůli zpackané zakázce na systém elektronických dálničních známek dostal padáka ministr dopravy Vladimír Kremlík (nestraník za ANO), který vystřídal Dana Ťoka. Kolem Kremlíka se ještě rozjela podivná úplatkářská aféra kvůli postu auditora mýtného systému. Premiér Andrej Babiš již nikoho nového na žhavou židli nehledal: posadil na ni Karla Havlíčka, toho času již šéfa resortu průmyslu a obchodu. Havlíček se stal „superministrem“.

Tragický požár ve Vejprtech.
Událost měsíce: Osudový požár ve Vejprtech

Deník spustil obsahový projekt Závislosti Čechů. V anketě se čtenářů ptal na velmi otevřené otázky ohledně závislostí na alkoholu, tabáku, drogách, ale i technologiích. Celkem se ozvalo více než 12 tisíc respondentů.

Americký senát zahájil proces takzvaného impeachmentu, tedy ústavní žaloby na Donalda Trumpa, která mohla vést až k odvolání stávajícího amerického prezidenta. Důvodem bylo zneužití úřadu a obstrukce vůči Kongresu. Republikánská většina v Senátu ale proces zastavila.

Nepředstavitelné se stalo skutečností: Velká Británie formálně opustila Evropskou unii po hlasování o brexitu v roce 2016. Po celý rok pak probíhala jednání o budoucích vztazích ostrovního království s pevninskou sedmadvacítkou. Doposud jednání bez jasnějšího konce.

Američtí vědci posunuli symbolické hodiny do konce světa o jednu sekundu. Podle Hodin posledního soudu má lidstvo už jen posledních 100 sekund.

Prodejny a konzumy byly „první na ráně“
Hrdinové, kteří nejsou tolik vidět: pošťáci, doručovatelé a prodavačky

Snímek Dcera režisérky Darii Kashcheevy (Ruska studující FAMU) měl hvězdnou chvilku: zvítězil na proslulém festivalu nezávislé tvorby Sundance, zároveň získal také nominaci na prestižního Oscara. Cenu ale nakonec nezískal.

Ostrava a Třinec hostily 44. mistrovství světa dvacítek v ledním hokeji. Zlato si odvezli hokejisté Kanady, kteří ve finále porazili Rusko, třetí skončili Švédové, kteří ve čtvrtfinále porazili český výběr 5:0.

Tragická událost zasáhla nejen sportovní svět 26. ledna, když při nehodě helikoptéry zemřel mimo jiné také americký basketbalista Kobe Bryant a jeho dcera. Bryant patřil k největším sportovním osobnostem světa a prosadil se také v dalších oblastech showbyznysu.