Má pravá láska k pejskům přišla později. Když je srovnám třeba s kočičkami, které tady taky stříhám a vyčesávám, tak s těma se člověk nedomluví. Když pejsek nechce držet, tak to dá najevo a já ho přemluvím. Ty kočky řeknou ne a ne, tady vládnu já. Pejsek je neskutečné zvířátko. Kdo to nepoznal, tak to asi nepochopí. Poznala jsem v mé práci takovou tu psí duši.

Dříve jsem dělala provozní v herně a už jsem měla těch lidí po krk. Otázkou bylo, co dál. Jednoho dne mě napadlo, že bych mohla provozovat psí salon. Okamžitě jsem si našla kurz na stříhání psů. Pronajala jsem v Neštěmicích prostory, koupila vybavení a vyšlo to!

Pejsek sem přijde, já ho první vykoupu za použití šamponu a kondicionéru, vyfénuji a vyčešu. Pak dojde na stříhání, úpravu účesu, vyčištění oušek, stříhání drápků a kontrolu análních žlázek. Takový je postup při kompletní úpravě.

Při stříhání se chovají různá psí plemena podobně. Rozhoduje, jak jsou vychovaní z domova. Chtěla jsem se zaměřovat i na nové trendy, ale ukázalo se, že tady to nikdo nechce, protože je to dražší. Mám obyčejný salon a je to o těch základních střizích. U jorkšírů na sporťáka nebo se zástěrkou, u pudlíků klasická chocholka a nohavice s bambulkou na ocásku nebo bez atd.

Tady v Neštěmicích nejsou bohatí lidé, ale ráda jim poskytuji své služby. Dost zákazníků za mnou jezdí z celého Ústí, hlavně ze Severní Terasy, Vaňova a Velkého Března. Ceny nemám vysoké. Volný čas věnuji hlavně mým psům. Taky pletu psí svetříky, v živnosti mám napsáno i výroba a prodej.

Někteří lidé sem chodí vyloženě podívat se na svetříky. Své živnosti a zároveň svému koníčku se věnuji od rána do večera. Mám otevřeno od 8 hodin ráno do 20 hodin večer s dvouhodinovou přestávkou a v neděli a pondělí je zavřeno. Bydlíme s manželem Na Výšině. Máme dvě dcery, které už vylétly z hnízda.

Karel Horký