Jak informoval mluvčí společnosti Hennlich Martin Jonáš, hubice jsou určeny na ruský trh. „Šest kusů právě putuje do rafinérie nedaleko Moskvy, kde budou sloužit pro nakládku výbušného petrolejového koksu. Zařízení je navrženo tak, aby obstálo i v nejtěžších podmínkách a bylo schopné pracovat i při teplotách minus 50°C,“ přiblížil.

Podle vedoucího divize Hennlich Engineering Pavla Uxy je prostředí, ve kterém budou hubice sloužit, velmi specifické. „V zimě dosahují teploty v okolí Moskvy i minus 50 stupňů Celsia. Proto jsme museli zařízení navrhnout tak, aby s rezervou v takovémto prostředí fungovalo. Takže například odprašovací měch i všechny ostatní komponenty tomuto požadavku vyhovují,“ uvedl Uxa s tím, že i všechny elektrokomponenty jsou navrženy a vyrobeny tak, aby je bylo možné použít i ve výbušném prostředí rafinerie.

Litoměřická nemocnice - ilustrační foto
Násilí v litoměřické nemocnici. Mladík nečekaně napadl dvě ženy z personálu

Tam budou hubice, které po roztažení dosahují délky přes šest metrů, používané pro nakládku železničních vagónů výbušným petrolejovým koksem.

„Navrhujeme a dodáváme do celého světa mnoho typů plnicích hubic. Protože jde v tomto případě o velmi specifické prostředí, nevyskytují se zakázky tohoto typu tak často. Podobné plnicí hubice jsme navrhovali poprvé zhruba před osmi lety,“ doplnil Pavel Uxa.

Divize Hennlich Engineering strojírenské společnosti Hennlich se zaměřuje na výrobu vlastních zařízení. Kromě plnicích hubic se jedná také o mlžná děla a další mlžné systémy, dlouhé energetické pojezdy nebo manipulátory pro letecké motory. Velká část výroby směřuje na zahraniční trhy.