Velká účast
Vrcholného turnaje se v chorvatském městě Varaždin zúčastnilo přes 600 zástupců z 23 zemí. Pod záštitou České unie bojových umění byl vyslán tým 32 reprezentantů, dvou rozhodčích a tří trenérů.

Mezi početnou výpravou nechyběli zástupci lovosického klubu. Vít Masopust plnil funkci reprezentačního trenéra a dohlížel tak mj. na šestici Miroslav Dubovický, Stanislav Godla, Pavel Vojík, Michal Lupínek, Barbora Marešová a Lenka Masopustová.

Závodníci
Miroslav Dubovický (19 let) byl přihlášen do dvou plnokontaktních disciplín v kategorii do 67 kg. Nejprve nastoupil do disciplíny kickbox lowkick. Zde se v semifinále utkal s domácím  borcem, kterého jasně porazil na body. Ve finále  změřil síly s dalším českým reprezentantem Robertem Hoppem. Na něho nestačil, takže vybojoval stříbro. Do kategorie K1 nastupoval už značně pomlácený, ale přesto ve čtvrtfinálovém boji nechal vše. Boj se slovenským borcem ale prohrál a skončil na děleném pátém místě.

Stanislav Godla (35 let) se představil v plnokontaktních disciplínách do 91 kg. Nejprve v kickbox lowkick postoupil do finále, ve kterém se utkal s týmovým kolegou Pavlem Vojíkem. V zápase vypsaném na 3x2 minuty překonali počáteční ostych a nic si nedarovali. Na body vyhrál Vojík.

Náladu si chtěl spravit ve druhé disciplíně fullcontact, kde také postoupil až do finále. Jeho soupeř z Německa sice do duelu nastoupil, ale po rozcvičení těsně před úvodním gongem vzdal pro zranění lokte. Lovosický bijec se tak stal mistrem světa, i když jeho srdce bojovníka se s tím nemohlo vyrovnat.

Pavel Vojík (25 let) byl přihlášen také do dvou plnokontaktních kategorií mužů do 91 kg. V kategorii kickbox lowkick porazil Godlu a získal  mistrovský titul.

Ve druhé kategorii K1 narazil ve čtvrtfinále na francouzského soupeře. Toho v prvním kole poslal k zemi a vyhrál K.O. V semifinále nastoupil proti maďarskému zápasníkovi. Tento vyrovnaný souboj Votík prohrál na body a obsadil třetí příčku.

Skvěle se vedlo i Michalovi Lupínkovi (20 let), který startoval v polokontaktní kategorie lightcontact do 81 kg. Semifinále proti slovenskému soupeři zvládl na body a ve finálovém boji jasně porazil italského borce, takže se může pyšnit titulem šampiona. Lupínek si vyzkoušel i fullcontact do 86 kg, kde se probojoval až do utkání o zlato. Na českého reprezentanta Vaňatu ale nestačil a ve druhém kole prohrál K.O.

Barbora Marešová (15 let) byla nominována do dvou polokontaktních disciplín. V lightcontactu juniorek do 55 kg se utkala v boji o postup do finále s rakouskou reprezentantkou, kterou porazila na body, i když byla napomínána za tvrdost. V cestě za zlatem narazila na Welšanku, která byla typickou zástupkyní semicontactu.

„Celý zápas před Barunkou utíkala a když mělo dojít na nějaký boj, tak jednou kopla a upadla. Bohužel i tak stačila nabodovat a zápas vyhrála. Barunka vybojovala při svém prvním zahraničním výjezdu krásnou stříbrnou medaili a opět ukázala, jak obrovský potenciál v ní dřímá," chválil svěřenkyni trenér Vít Masopust.

V další kategorii kicklight juniorek do 55 kg se Marešová v semifinále utkala s Maďarkou. Ta byla vyšší, a tak bodovala přesněji. I když se lovosická bojovnice o vítězství pořádně poprala, prohrála v pohledném duelu těsně na body a skončila třetí.

Lenka Masopustová (10 let) jela původně jako doprovod otce, ale při malém počtu zápasnic v lightcontactu mladších žákyň do 13 let se vedoucí reprezentace rozhodl ji přihlásit do váhové kategorie -40 kg. Masopustová postoupila do finále, kde prohrála s úřadující šampionkou z Německa a přivezla si překvapivé stříbro.

„Za tříčlenný trenérský tým ve složení Bursa, Masopust, Růžička, který se na přípravě podílel, musím naše bojovnice a bojovníky pochválit za poctivý přístup k tréninku a kvalitní výkon na samotném turnaji," zakončil hodnocení šampionátu Vít Masopust.


Výsledky na MS

•Stanislav Godla – 1. místo fullcontact do 91 kg, 2. lowkick do 91 kg
•Pavel Vojík – 1. lowkick do 91 kg, 3. K1 do 91 kg
•Michal Lupínek – 1. lightcontact do 81 kg, 2. fullcontact do 86 kg
•Miroslav Dubovický – 2. lowkick do 67 kg
•Barbora Marešová – 2. lightcontact juniorek do 55 kg, 3. kicklight juniorek do 55 kg
•Lenka Masopustová – 2. lightcontact mladší žákyně do 40 kg