V hale 6. ZŠ čekají čekají sobotní a nedělní důležitá utkání kadety ve skupině play – off U17 proti USK Praha. „První dvě utkání, která jsme hráli minulý týden v Praze, dopadla rozdílně. V sobotu jsme USK zaskočili a porazili 65:52 díky nesmírné bojovnosti a soustředěním se na utkání. Jak to bývá, druhé utkání je vždy jiné, což se potvrdilo a my podlehli 64:37. Skóre je tedy před domácí odvetou vyrovnané 1:1. Máme ideální příležitost dostat se do Final four extraligy, tedy pokud se nám v domácím prostředí podaří zvítězit v obou utkáních. Pokud tomu tak nebude, hraje se páté rozhodující utkání ve středu 20. dubna v Praze na Folimance. Naše domácí basketbalově zápasnické prostředí je velmi známé, je jen na nás, abychom toho využili a za pomoci hlediště v obou zápasech zvítězili," přeje si trenér Jan Šotnar.

Hodně zranění ovlivnilo výkonnost litoměřického A týmu, který v předchozí sezóně kraloval celé I. lize. Cesta za obhajobou tohoto úspěchu je velmi složitá.

I přes veškeré nesnáze se Slavoj dostal do play – off. Tým je téměř kompletní a je připraven dát do utkání veškeré své síly. Nenastoupí ale Mirek Soukup, který je zraněný do konce sezóny, nadějí by mohla být účast Michala Šotnara, který měl v Brně smolnou sezónu (zraněný kotník) a chce si spravit chuť v domácím prostředí. Soupeřem je Sokol Pražský, který, když má den, dokáže potrápit každého. Navíc jeho letošní sezóna byla výborná. Hrají se pouhá dvě utkání – doma a venku. Rozhodující je součet skóre z obou zápasů.

„Proto musíme hrát od začátku na plný plyn. V případě vítězství postupujeme do Final four I. ligy, což by byl opravdu velký úspěch. Budeme se snažit o co největší vybudováni náskoku do odvety, která se bude hrát až za 14 dní v pátek na horké půdě Sokola. Nás tým se poctivě připravuje na vyvrcholení sezóny. Zveme všechny naše příznivce, aby byli jako vždy v hale na Kocandě naším šestým hráčem," zve na duel litoměřický asistent Rudolf Šotnar.

V Litoměřicích se představí i nejmenší basketbalisté z kategorie U12 , kteří sehrají v sobotu v domácí hale dvě utkání, a to proti BK Teplice a proti Kondorům Liberec. Posledním týmem, který zasáhne do ligových bojů bude kategorie U14. Tým cestuje na turnaj do Ostravy, kde se postupně utká s Lokomotivou Plzeň, USK Praha a NH Ostrava.

Sobota: Slavoj BK Litoměřice U17 – USK Praha (od 18 hodin), Slavoj Ltm U12 – BK Teplice (9), Kondoři Liberec (13).
Neděle: Slavoj BK Litoměřice – Sokol Pražský (16), Slavoj BK Ltm U17 – USK Praha (13:30).