Litoměřičtí na Démony vlétli, v úvodních pěti minutách nasázeli tři góly a bylo hotovo. Hattrickem se zaskvěla zimní posila s přezdívkou Pan Gól Fabricio, dva góly dal Záruba. „Celý zápas jsme měli pod kontrolou. Dobře jsme kombinovali a zaslouženě vyhrávali o tři góly. Potom jsme ale udělali zbytečné a hloupé fauly a soupeř z prodloužené penalty snížil. Ale v závěru jsme dobře bránili power play a výsledek jsme si pohlídali. Věřím, že jsme se dobře naladili na důležitý víkendový zápas proti Slavii,“ řekl litoměřický asistent Igor Vodecký.

Démony těšilo, že svou kůži neprodali lacino. Oba jejich góly zařídil Fichtner. „Zápas jsme sice prohráli, ale i tak jsem spokojený s přístupem hráčů k utkání,“ konstatoval domácí kormidelník Karel Kruliš. „Litoměřice jsme pustili do rychlého vedení 3:0 a to rozhodlo. Kdyby se nám povedlo snížit na 3:4, věřím, že bychom mohli sahat po bodu. Ale Litoměřice byly po celý zápas lepší a vítězství si zasloužily, mají silné mužstvo. Těší mě, že jsme jim to nedali úplně zadarmo a to nás může pozitivně posunout do dalších bojů.“

Démoni Česká Lípa – Gardenline Litoměřice 2:5

Branky a nahrávky: 20. Fichtner (10 metrový kop), 26. Fichtner (Kubelka) – 2. Záruba (Kovács), 4. Fabricio (Rafael), 5. Fabricio (Záruba), 25. Fabricio (Záruba), 31. Záruba (10 metrový kop). Rozhodčí: Novotný, Šmíd, Vlašič. ŽK: 3:2. Diváci: 70. Poločas: 1:3.

Česká Lípa: Sochůrek, Kirov – Kotek, Bejda, Bažant, Žampa, Švec, Bialek, Tvrzník, Kubelka, Fichtner, Kořínek, Rott, Havlásek.

Litoměřice: Vavrek, Šimon – Rodrigo, Záruba, Zapletal, Fabricio, Hrdý, Kovacs, Rafael, Vagnao, Krok, Tichý, Graciano, Matheus.