Český trucker hájící barvy roudnické stáje Buggyra suverénně opanoval druhou zastávku mistrovství Evropy tahačů a ujal se vedení v průběžném pořadí šampionátu.

Lacko se v Itálii dočkal prvního letošního triumfu. A nejen to. Opanoval hned tři ze čtyř víkendových jízd a navrch přidal třetí místo. „Vůbec jsem netušil, že by to mohlo takto dopadnout. Jsem rád, že auto fungovalo na sto procent a je z toho první letošní nejvyšší stupínek. Mám obrovskou radost. Nelze být spokojenější,“ usmíval se úřadující vicemistr Evropy.

Jednoznačně nejdramatičtější závod víkendu byl ten poslední. Lacko do něj startoval až ze čtvrté řady, ale kolo za kolem se posouval vpřed, až se v šestém kole ujal vedení, které už nepustil. „Největší obavy jsem měl, když šel Lenz po startu do hodin a najednou se proti mně z kouře vynořilo jeho auto. Jen tak tak jsem se vyhnul čelnímu nárazu. Mám z vítězství obrovskou radost, o to víc, že jsem startoval z osmého místa,“ hodnotil poslední italský závod v tu chvíli už lídr šampionátu. Lacko z průběžného prvního místa odsunul německého obhájce titul Jochena Hahna, který sepropadl až na třetí pozici. Před druhou Steffi Halmovou má Lacko náskok 12 bodů.

Třetí podnik sezony se pojede až na začátku července na legendárním Nürburgringu. Následovat bude premiéra na Slovensku, Maďarsko a pak už Most.