„Mistrovství je rozděleno na dvě části. Jednak jsou dané limity a v případě jejich splnění je pak vítěz vyhlášen mistrem severních Čech a Saska, obdrží medaili a diplom, což platí samozřejmě až do třetího místa. V případě nesplnění limitu je mu ovšem také předáno ocenění za první až třetí příčku, ovšem už bez toho mistrovského titulu.

Takto jsme to zavedli, jelikož chceme motivovat všechny, nejen ty nejlepší trénované borce," vysvětlil jeden z aktivních účastníků a zároveň lovosický medailista Jaroslav Smělý.

Zahajovacího závodu se zúčastnilo celkem 98 veteránů z Česka, Slovenska, Německa, Polska a čtyři atleti mimo soutěž. Z lovosických borců se do výškařského sektoru vrátil Miroslav Pavlík, který potvrdil, že skákat nezapomněl.

V kategorii M65 dosáhl skvělých 155 cm. „Určitě není s tímto výkonem úplně spokojený, ale jako test před mistrovstvím Evropy v Anconě je to super. Samozřejmě splnil naprosto v pohodě limit a stal se mistrem severních Čech a Saska."

Pro lovosický oddíl získal titul v ktg. M45 také Jaroslav Smělý, který konečně přehodil v disku 40 metrovou hranici, výkonem 40,79 m zvítězil a také s přehledem limit splnil. Smělý ještě přidal stříbro v břemenu (15,88 kg) za 10,99 m a bronz v kouli za 11,63 m, kde splnil limity. A při nesplnění limitu získal druhé místo v kladivu za 31,78 m.

Při nesplnění limitů získali ocenění za první místo v disku (31,03 m) a druhé místo v kouli (9,65) Štefan Pšenák v kategorii M55. V kategorii M60 skončil druhý za 10,11 Milan Štolba. Litoměřice reprezentoval Krinke v kategorii M60, kde také splnil limit a získal bronzovou medaili na 60 m za čas 9,06 s.

Do regionu tak díky splněným limitům putovaly dvě zlaté, jedna stříbrná a dvě bronzové medaile, bez limitu ještě jedno první a tři druhá místa.

„Mistrovství proběhlo ve skvělé atmosféře, rozhodčí byli z Jablonce, Liberce, Roudnice nad Labem, ale také jich deset přijelo z Německa. Jejich výkon byl tradičně profesionální, je vidět, že to jsou dlouholetí rozhodčí, kteří rozhodují mezinárodní závody. Zato výsledková kancelář pořádajícího oddílu LIAZ Jablonec byla tentokrát bohužel strašná. Výsledky zmatečné a vyhlašování až příliš zdlouhavé," trochu mrzelo Jaroslava Smělého.

Mistrovství severních Čech a Saska bude mít pokračování na dráze v létě, kdy se veteráni sejdou v Lovosicích.