Národní olympijské centrum vodních sportů Labe Aréna, které vzniklo v osmdesátých letech minulého století, prochází v posledních měsících kompletní rekonstrukcí. Ta zahrnuje například nové stravovací kapacity, ubytování, prostory zázemí či průplav mezi hlavním a vratným kanálem.

„Nyní je zde kolem pěti set lůžek v pokojích od luxusních až po ty, které mohou využívat všichni, kteří nemají takové nároky,“ popsal ve čtvrtek předseda arény Dušan Macháček.

Kvalitnější servis a zázemí bude připraveno i pro diváky. Zaparkovat auto, bezplatně, budou moci na odstavném parkovišti u papíren ve Štětí, do areálu se pak dostanou kyvadlovou dopravou. Diváci pak budou moci sledovat závody na obřích obrazovkách, na pěší zóně pro ně bude připraven bar s občerstvením.

K dispozici budou dvě tribuny.

„Na stávající je 1 500 míst k sezení, při šampionátech bude navíc přistavena i mobilní pro další tisícovku, kanoisté plánují ještě větší,“ prozradil Macháček s tím, že se do rekonstrukce areálu investovaly miliony korun.

„Za poslední dva roky to bylo 115 milionů. Do začátku mistrovství počítáme ještě s dalšími asi dvanácti. Finišujeme s cílovou věží a průplavem především pro kanoistiku,“ dodal Dušan Macháček.

Celkem by měla rekonstrukce areálu vyjít na 400 milionů korun, budovat se tu bude i nadále.