Na více než čtyřtisícové Hedvábné stezce z Ruska do Číny bude Martin Kolomý testovat novinky před Dakarem, který podle managementu zůstává prioritou.

„Pojedu s novým modelem Tatra Pheonix. Auto jsme měli letos na Dakaru, máme na něm spoustu nových komponentů, které je potřeba řádně otestovat,“ zdůraznil Martin Kolomý, kterého čeká debut na Hedvábné stezce.
Přestože tým bere Silk Way především jako prověrku, Kolomý své ambice nehodlá potlačit. „Vzhledem k prestiži soutěže se určitě nepojedu jenom zúčastnit a testovat. Chtěl bych si dojet pro nějaké pěkné umístění,“ svěřil se Kolomý.

Martin Kolomý.Zdroj: Buggyra„Silk Way Rally je bezesporu organizačně a finančně srovnatelný závod s Rally Dakar, proto nebylo rozhodování moc jednoduché. Klíčová byla dohoda s automobilkou TATRA Trucks a mediální hodnota, která loni trochu pokulhávala. Naší prioritou je stále Dakar, Silk Way by měla prověřit naši připravenost, ale neříkám, že se jedem jen zúčastnit. To rozhodně ne,“ vyjasnil rozhodnutí manažer týmu Jan Kalivoda.

Buggyra vyšle na východ posádku v úplně novém složení. Pilota Kolomého v kabině tentokrát nedoplní bratrská sehraná dvojice Kiliánů, ale roudnický rodák Jiří Stross s Michalem Ernstem. Zatímco pro Strosse to bude teprve třetí dálková soutěž, zkušený Ernst patří k nejlepším českým navigátorům. „Trasa Silk Way Rally je navigačně velmi náročná, proto jsem požádal o pár užitečných rad žijící legendu Pepu Kalinu,“ prozradil Ernst.

Pouť Hedvábnou stezkou startuje na Rudém náměstí v Moskvě 7. července, cíl na účastníky čeká 22. července v čínském Sianu.