Čtvrtfinálová část turnaje se odehrála v pražské hale TJ Ruzyně. Finalisté byli rozděleni do dvojic podle výsledků z dlouhodobé části soutěže. Lovosice jako osmý tým nastoupily proti celkovému vítězi ze Stodu.

V prvním utkání borci ASK vzdorovali favoritovi do poloviny, dokázali dokonce Ponrtem vyrovnat na 1:1, ale Stod poté zúročil svoji převahu a dvěma góly rozhodl. Porážka 1:3 znamenala pro lovosické florbalisty komplikace – k postupu do semifinále potřebovaly v odvetě zvítězit o tři branky.

Ale zpočátku to jako neřešitelný úkol nevypadalo. Po Hrdličkových asistencích se trefili Bartůšek s Vlkem, a do závěrečné části šly Lovosice s vedením 2:1. V poslední třetině lovosičtí hráči však kýžené góly nepřidali, naopak soupeř dokázal otočit zápas ve svůj prospěch. Výběr ASK Lovosice – LFP tak čekaly již jen zápasy o konečné 5. až 8. místo.

Výsledky: ASK Lovosice LFP – Pohodový 100D 1:3 a 2:4, ASK Lovosice LFP – 1. SC Vítkovice Oxdog A 5:4, ASK Lovosice LFP – FBŠ Hattrick Brno 1:6.
Sestava Lovosic: Kovařík – Jirásek, Matějka, Hájek, Hejhal (0 gólů +1 asistence) – Fictum (2+0), Bartůšek (3+2), Hrdlička (0+3), Havlík, Ponrt (1+0), Dvořák (2+0), Vlk (1+3), Pek.

Nedělní ráno zastihlo lovosické veterány v krásné sportovní hale v Králově Dvoře u Berouna, kam se turnaj přesunul a kde se v zahajovacím zápase dne střetli s týmem 1. SC Vítkovice A. Úvod zápasu Lovosickým nevyšel, brzy prohrávali 0:1, ale dvěma rychlými góly Fictuma a Bartůška skóre před koncem třetiny otočili.

Bartůškova další trefa dokonce přinesla dvougólové vedení, které ale houževnatý soupeř z Vítkovic stačil ještě vyrovnat. Na další dva zásahy Lovosic z holí Dvořáka a Fictuma však již Moravané odpověď nenašli. Snížili sice těsně před koncem na 5:4, ale zodpovědná obrana Lovosic již pak žádné drama nepřipustila.

V boji o páté místo se hráči ASK Lovosice-LFP utkali s FBŠ Hattrick Brno. Dlouho vyrovnaný zápas se zlomil ve třetí třetině, kdy Lovosickým došly síly a Brňáci využili své zkušenosti, které podpořil skvělými zákroky i jejich gólman. Jeden gól lovosického Dvořáka nedokázal odvrátit konečnou porážku 1:6 a celkově šesté místo na mistrovství ČR veteránů.

Čtvrtfinálový přemožitel Lovosic (tým Pohodový 100D) nakonec vybojoval jen třetí příčku a finálová bitva vyzněla lépe pro FbC Liberec, který trochu překvapivě zdolal střešovickou FORZU Tatran 3:2.

Lovosičtí veteráni se na mistrovství ČR v konkurenci týmů, na jejichž soupiskách figurovali hráči s extraligovými nebo i reprezentačními zkušenostmi, určitě neztratili a konečné šesté místo v ČR je odměnou za předvedené výkony.

Pořadí:

•1. FBC Liberec
•2. FORZA Tatran
•3. Pohodový 100D
•4. 1.SC Vítkovice Oxdog B
•5. FBŠ Hattrick Brno
•6. ASK Lovosice – LFP
•7. FbC ČPP Bystroň Group
•8. 1.SC Vítkovice Oxdog A

Libor Hejhal