Čech Adam Lacko z roudnického týmu Buggyra Racing 1969 cílí na první letošní vítězství, které by ho přiblížilo k průběžnému lídrovi Jochenu Hahnovi.

Legendární Němec se drží v čele před krajankou Steffi Halmovou. V závěsu je třetí Lacko, který se do Itálie vyloženě těší. „Jsem rád, že mám Red Bull za sebou. Kromě toho, že je extrémně krátký, z technického hlediska takřka primitivní okruh vůbec nemusím, jsme navíc celý závodní víkend řešili nevídané problémy se speedlimiterem. Na to, že jsem byl celý víkend otrávený, je konečných 34 bodů stravitelným výsledkem,“ konstatoval Lacko, který v Rakousku vybojoval jedno druhé místo.

Úřadující vicemistr Evropy věří, že se na Jadranském pobřeží dočká prvního letošního triumfu. „Loni jsem se z Misana vracel jako průběžný lídr, letos to bude vzhledem k sedmnáctibodové ztrátě na Jochena hodně těžké, ale nic není nemožné. Každý závod je jiný, v loňské sezoně jsem v Misanu vyhrál a rád bych si to zopakoval.“

Stejně jako na Red Bull Ringu usedne i v Misanu do druhé Buggyry Slovinec jménem Draganovič, syna Alena ovšem v Itálii nahradí otec Enes. „S týmovým managementem jsme se dohodli na tom, že pokud nebude mít k dispozici auto David Vršecký, můžeme se točit. Alen byl z Red Bull Ringu nadšený, takže jsem si řekl, že to budu muset vyzkoušet,“ vysvětlil týmový a nejspíše i rodinný boss. „Alen udělal v Rakousku sedm bodů, všichni tvrdí, že je to na nováčka velmi dobrý výsledek. Budu se snažit jeho výkon alespoň vyrovnat."