Začátek zápasu vyšel lépe Brnu, které si z kraje utkání dokázalo vytvořit dvoubrankový náskok. Lovci poprvé srovnali ve 13. minutě a od té doby se oba celky střídaly ve skórování. Závěr prvního poločasu vyšel domácím, kteří využili přesilové hry a odskočili soupeři na poločasových 15:12. Zápas se definitivně zlomil v úvodní desetiminutovce druhého poločasu, kterou Lovci vyhráli poměrem 6:2. Utekli tak Brnu již na rozdíl sedmi branek 21:14 a utkání s přehledem udrželi do vítězného konce.

Hráčem utkání byl vyhlášen Lukáš Malý, autor osmi branek. Vedle něho se střelecky dařilo Jirkovi Motlovi a Václavu Klimtovi. V brance podal opět skvělý výkon Artur Adamík. Další utkání čeká na Lovce v Kopřivnici, kde se představí v sobotu 24. září od 17hodin. Před domácím publikem odehrají zápas pátého kola, když 1. října přivítají Litovel.

3. kolo: HK FCC Město Lovosice – SKKP Handball Brno 32:27 (15:12)

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička – Franc, Landa 2, Havel, Sýkora 4, Motl 8/1, Bouček 4, Jelínek, Bičiště, Chroustovský, Klimt 6, Konárik, Semerád, Miko, Malý 8. Nejlepší střelci Brna: Hastík 9/4, Hubáček 7, Musil 3. Rozhodčí: Blanar, Haramul, sedmimetrové hody: 2/1 – 4/4, vyloučení: 3 – 2, diváků: 468.

Komentář trenéra Milana Berky, trenér Lovosic: „Tak jak jsem říkal před zápasem, přijel k nám kvalitní soupeř, který nám nedal nic zadarmo. Brno si od začátku utkání vytvářelo velmi dobré střelecké šance, které se mu také dařilo proměnit. My jsme celé utkání zůstávali u své hry, se kterou jsme dokázali na konci první půl otočit stav zápasu. Soupeř hrál velmi trpělivě a nám tak nezůstalo nic jiného než být stejně trpěliví v obranné fázi. Po změně stran se nám podařilo udržet nastolené tempo a dokázali jsme získat dostatečný brankový náskok."

Komentář trenéra Zdeňka Missbacha, trenér Brna: „Blahopřeji domácím k vítězství. V prvním poločase jsme drželi s Lovosicemi krok, dařilo se nám důsledně bránit a úspěšně zakončovat v útoku. Ve druhé půli jsme neproměnili řadu dobrých šancí, polevili jsme v obraně a nedařila se nám kombinační hra v útoku. Nedovedli jsme se dostat do takového herního tempa jako v prvním poločase a soupeř toho a našich technických chyb využil ke svým brankám."