S vozem Mercedes-AMG GT4 mají Aliyyah a Yasmeen zkušenosti už z loňské úspěšné premiéry v ESET Cupu. V lednu kvůli pozitivnímu testu na covid-19 přišly o start ve vytrvalostním závodě v Abu Dhabi. Teď je bude čekat nabitá francouzská konkurence ve dvou hodinových sprintech, v nichž za volantem se vždy vystřídají obě závodnice. První jízda se pojede na Velikonoční neděli, ta druhá netradičně o den později, tedy na Velikonoční pondělí.

Start 17letých sester bude symbolickým začátkem čerstvě avizovaného společného projektu Buggyra ZM Academy a Motors Formula Teamu (MFT) s cílem zvýšit diverzitu v motoristickém sportu a napomoci nastartovat kariéru mladých talentovaných pilotů.

Kooperace probíhá pod třemi zásadními hesly: rovnost, respekt a rozmanitost. „Touto spoluprací s MFT otvírá Buggyra ZM novou kapitolu ve světě motorsportu. Hesla #EQUALITY #RESPECT #DIVERSITY – tedy rovnost, respekt a rozmanitost – jsou hodnoty, které současnému motorsportu stále chybějí. Podporou mladých talentovaných jezdců, kteří se připojí k naší akademii v Evropě a na Blízkém Východě, chceme podnítit změnu“ uvedl Martin Koloc, šéf týmu Buggyra ZM Racing.

„Za diverzitu v motoristickém sportu bojujeme od našeho debutu v roce 2014. Naše snaha byla loni oceněna komisí sira Lewise Hamiltona,“ dodal šéf MFT Ludovic Pezé.

Vrcholem kooperace Buggyry a MFT bude start Aliyyah a Yasmeen Kolocových v Rallye Dakar 2023. Na okruzích se o rok později chystá účast v legendárním vytrvalostním závodě 24 hodin v Le Mans. Buggyra-MFT zde chce nasadit výjimečnou posádku.

V rámci přípravy na start v Le Mans nasadí letos Buggyra ZM a MF do vybraných podniků GT posádku Aliyyah a Yasmeen Koloc a Jann Mardenborough. 30letý Brit jezdec přišel na závodní okruhy před 11 lety jako vítěz Nissan PlayStation GT Academy a dokázal tak úspěšně spojit kariéru virtuálního pilot a skutečného závodníka.