V rámci sedmidenního martýria přes vrcholy Alp je postupně čeká porce 630 kilometrů s převýšením 1 900 metrů z Německa, kde byl v neděli start v Ruhpoldingu, přes Rakousko do sobotního cíle v italském Riva del Garda. O jejich zápolení budeme čtenáře průběžně informovat. Oba borci mají za sebou prozatím dvě etapy a nevedou si vůbec zle. V celkovém ranku drží 140. příčku a v kategorii Masters pak 35. pořadí ze 136 týmů.

„Je to opravdu velmi náročné, času na regeneraci pro další den není mnoho. Až do Rivy to bude ještě šichta," uvedl exkluzivně pro Litoměřický deník z cíle druhé etapy v rakouském Mittersillu Roman Štěrba. Více informací k závodu lze získat na webu: transalp-bike-de.

Oba cyklisté ovšem budou chybět na sobotním tradičním triatlonu v Hostěnicích. Mrzet to může hlavně Romana Štěrbu, který zatím nevynechal ani jeden z dosavadních 11 závodů letošního seriálu Král Středohoří 2015, v němž se doposud drží na 2. místě za terezínským Janem Burešem. Zkušenosti Marka Buška zase budou chybět pořadatelům seriálu.