Zatímco Marek jel do šermírny karlovarské Lokomotivy hlavně pro zkušenosti, Honza si chtěl potvrdit svou formu a vybojovat dobrou výchozí pozici před jarním mistrovstvím republiky. Skromná výprava však byla mezi 44 účastníky vidět. Nenasazený Dienelt měl těžkou pozici v silné první skupině, kterou ovládl největší favorit turnaje Jakub Jurka.

Marek s jedním vítězstvím nad Petrem Šimáčkem z USK Praha postoupil do vyřazovacích bojů, kde byl v prvním kole poražen Kryštofem Bednárem z Dejvického oddílu. Účast na silně obsazeném turnaji je nejlepším tréninkem, ví trenér Jiří Suchý, který vzal svého svěřence na juniorský turnaj jako odměnu za Markovo tréninkové nasazení.

Dvanáctý nasazený Stehlík se musel v turnaji poprat s téměř kompletní juniorskou reprezentační špičkou. Svou základní skupinou projel jako nůž máslem až do očekávaného duelu mezi Tomášem Jurkou, obrem ladícím formu před mistrovstvím Evropy. Sebevědomě vykročil z hloučku olomouckých šermířů směrem k planši se slovy: „Tak a teď vám ukážu, jak se šermuje se Stehlíkem!" Za 31 vteřin byl Jurka zpět mezi svými s nelichotivým výsledkem 0:5. Opařený Jurka těžko rozdýchával poznámky svého bratra Jakuba, a to ještě netušil, že v rámci vyřazovacích bojů se setká s odhodlaným Stehlíkem ještě jednou. Honza bez zaváhání vyhrál svou skupinu.

Díky tomu se vyhnul první eliminaci a mohl šetřit síly na další duely. V tréninkovém tempu si poradil s Lukášem Kaplanem z pražského Rieglu. Mezi posledními šestnácti účastníky turnaje čekal na Honzu hbitý Adam Osička. Pravidelné vzájemné souboje mají podobný scénář. Nejdříve dlouhé vyčkávání na první zásah a potom smršť útoků prohrávajícího šermíře. Vedení se ujal olomoucký kordista a tak Stehlík musel být tím aktivnějším. Osička si tentokrát s ofenzívou litoměřického šermíře poradil a tak musel Stehlík do oprav. Tam si Honza spravil náladu rychlým vítězstvím nad Ondřejem Košteinem 15:5. Další duel ho čekal s Lukášem Svěchotou z Dukly Praha. Do zápasu nevstoupil Honza vůbec dobře a v poslední třetině prohrával už 6:12. Věděl, že za tohoto kritického stavu musí už dávat jen čisté zásahy. V kordu platné soubody přičítají zásahy oběma soupeřům. Během dvou minut trpělivý Stehlík dal sedm čistých zásahů v řadě!!!

Otáčet takové zápasy se nevidí každý den, ale dramatická zápletka utkání teprve měla přijít. Pět vteřin před koncem utkání Svěchota zahájil útočnou akci. K zatlačení Stehlíka na koncovou čáru planše přidal ještě bleskový výpad. Stehlíkova vysoká obranná prima přišla o zlomek vteřiny dříve a minula se se soupeřovou čepelí. Vteřinu před koncem zápasu bylo srovnáno na 13:13. V nastavené minutě vyhraje šermíř, který dá první zásah, nebo šermíř s vylosovanou výhodou. Los padl na Svěchotu a tak litoměřickému borci nezbylo, než se chopit aktivity. Příprava na zásah ukrojila Stehlíkovi 45 vteřin, nakonec mu daný zásah nebyl uznán pro postavení soupeře mimo planš. V arzenálu šermířských batut, parád, výhybů a vmyků má Honza akci, kterou drtí soupeře už od mladších žáků. Kolik zoufalých závodníků skončilo na jeho přímém bodu na nohu? Aktuálně tím posledním byl právě pražský Lukáš Svěchota, který pět vteřin před koncem přišel o velmi nadějně rozjetý duel.

Mezi poslední finálovou osmičku závodníku vedla cesta opět přes Tomáše Jurku. „Když to nejde silou, půjde to ještě větší silou," si pravděpodobně řekl Tomáš před zápasem, neboť úvod duelu více než sportovní šerm připomínal nájezd Švédů za třicetileté války. Vyvést z rovnováhy soustředěného Stehlíka se mu však nepodařilo. Náskok získaný z druhé třetiny si Honza podržel až do konce zápasu a dostal se mezi vysněnou finálovou osmičku. Cestu na stupně vítězů mu překazil opět Adam Osička. Celkové šesté místo je pro Honzu Stehlíka zatím nejlepším umístěním v juniorské kategorii. Získané body ho pasovaly do průběžné první desítky Českého poháru.

Jaroslav Stehlík