Nesmíme opomenout ani jméno Vojtěcha Smetany (19. 3. 1993), křešínského rodáka, který se může ve své váhové kategorii do 67 kg rovněž pochlubit už nějakou tou medailí.

„Mám ale ještě rezervy. Důležité je, že o nich vím a makám na jejich odstranění. Pavel Vojík je pro nás vzorem i idolem. Zcela jistě následováníhodným."

Prý vedle svého koníčka kickboxu nezanedbáváte ani vzdělání?
Snažím se všechno stíhat. Po maturitě jsem se dostal na Vysokou školu sociálně – ekonomickou v Ústí nad Labem.

O kickboxu ti méně zasvěcení tvrdí, že devastuje myšlení a ruinuje tělo?
Opak je pravdou. Tříbí postřeh a nezanedbává fyzičku. Něco podobného mohou tvrdit pouze lidé, kteří znají náš sport jen povrchně a hodnotí ho až příliš subjektivně.

Třeba vandalové?
Těch je nám všem v našem oddílu líto. To jsou lidi, kteří dokazují v anonymitě sami sobě svou sílu, což jistě netřeba dál rozvádět do dalších podrobností.

Naznačil jste, že byste rád brzy následoval Pavla Vojíka?
Rád bych. Světový šampionát není snem. Tím spíš, když jsem v takovém prima klubu v jakém jsem. Jeho předseda Jiří Bursa není jenom šéfem, trenérem, ale jde ostatním za určitými věcmi osobním příkladem.

Nadsazujete?
To nemá nikdo z řadových členů zapotřebí. Výsledky oddílu hovoří za všechny komentáře. Konečně, pojďte se se mnou na něco podívat.¨
Pootevřel dveře tělocvičny. Nechtělo se nám věřit, na jejich parketách bylo plno. Dobrá dvacítka žen a děvčat a navíc velmi pohledných.

To je agitace, nebo samozřejmost?
To je, jak sami vidíte, fakt. Fakt z nejvěrohodnějších a hlavně odpovídající sám za sebe, že to tady vedení dělá moc dobře.

Kolik vy osobně stíháte tréninků do týdne, když studovat na VŠ není žádná brnkačka, ale pěkná dřina?
Snažím se třikrát týdně. Při cestě z Ústí domů do Mlékojed nezírám do přírody, ale opakuji si, co bych měl znát, a tak u zkoušek obstát, abych neměl zbytečné resty.

Semestrální zkoušky jsou tady natotata.
Kdyby to šlo, uvidíme, chtěl bych si už v prosinci nějakou udělat, tak abych pro čas volna o svátcích vyšetřil víc prostoru pro trénink.