Hráči Děčína potvrdili roli velkého favorita a bez větších problémů si zajistili postup do další fáze této soutěže.

V úvodní čtvrtině se domácí drželi a po úvodní desetiminutovce prohrávali jen o pět bodů. Hosté ale postupně  navyšovali své vedení. Po prvním poločase bylo více než dvacetibodové a stále rostlo.  V utkání se Děčín musel obejít bez Lukáše Linharta a Dana Hendrycha, kteří nastoupili v dopoledním duelu za BK Horejsek Děčín proti Kolínu ve stejné fázi této soutěže. Ale ani Slavoj nebyl kompletní.

„Do utkání jsme vstoupili velice aktivně, ujali se vedení 5:0 a mohlo se zdát, že budeme s týmem, kterému patří druhá příčka v tabulce nejvyšší soutěže, hrát vyrovnaně. Jenže soupeř nám pak v dalším průběhu ukázal, jaký je rozdíl v rychlosti a agresivitě mezi první ligou a nejvyšší soutěží a utkání v poklidu dovedl do vítězného konce před 300 diváky, kteří si našli cestu do haly.

Škoda jen, že za domácí tým nenastoupil bývalý hráč Děčína Míra Soukup pro zranění a Michal Šotnar, který bude hrát toto kolo poháru  za Svitavy," litoval asistent Rudolf Šotnar.

Ve 4. kole poháru narazí litoměřický přemožitel v severočeském derby na Slunetu Ústí nad Labem.

3. kolo Českého poháru

Slavoj BK Litoměřice – BK Děčín 56:99 (14:19, 23:45, 37:70)
Body: Klimeš 25, Kubizňák 11, Ježek 9, Novák 4, Zbroj 4, Šťastný 2, Dvořáček 1, Němec, Reiser, Bureš, Slunéčko – Kroutil 18, Jiříček 14, Bosák 14, Tucker 14, Bažant 9, Jelínek 8, Kaša 7, Vyoral 6, Landa 4, Stria 3, Houška 2, r. Blahout, Kec, 300 divíků.