BSK České Budějovice – Slavoj Litoměřice 74:89 (18:21, 30:47, 49:72)

Body a sestava:  Žikla 27, Bohuslav 16, Tůma 11, Kynzl 10, Maxa 8, Bělohlávek 9, Kmoch 4, Sommerschuh 2, Vít.

Litoměřičtí chtěli potvrdit vítězství z domácího zápasu. I když odcestovali v plné síle,  nečekal je jednoduchý duel. Budějovice hrály na domácí palubovce velmi bojovně a agresivně a díky těmto faktorům držely s hosty v první čtvrtině krok. Rozhodující náskok si Slavoj vytvořil během druhé čtvrtiny, kdy se mu podařilo zastavit rychlý protiútok soupeře a zaktivnit celoplošnou obranu. Poločas vyhráli hosté o 17 bodů a mohli  tak během druhé půle pošetřit síly na těžkého soupeře z Písku. Zajímavostí utkání bylo, že zápas odpískal pouze jeden z dvojce rozhodčích nominovaných (druhý nedorazil s omluvou, že si spletl hrací den).


Sršni Písek – Slavoj Litoměřice 74:54 (17:9, 39:19, 62:38)

Body a sestava: Kynzl 16, Tůma 12, Žikla 11, Maxa 8, Bělohlávek 4, Bohuslav 3.

V dalším utkání Litoměřičtí narazili na soupeře, který ve skupině doposud neokusil hořkost porážky, a tak jejich šance na půdě tohoto favorita nebyly příliš velké. Do zápasu šli hráči Slavoje s vědomím, že nemají co ztratit a chtěli se pokusit dobrým výkonem odehrát s Pískem vyrovnané utkání. Od prvních minut však bylo vše jinak. Hostující basketbalisté měli ze soupeře přílišný respekt, což se projevovalo především ve hře 1 na 1, kde zbytečně komplikovanými pokusy o překonání obránce ztráceli mnoho míčů. Statistický údaj o ztrátách, kdy hosté měli 26 ztrát oproti 8 ztrátám soupeře hovoří za vše.

Po prvním poločase byl zápas rozhodnutý, Litoměřičtí  se v šatně uklidnili začali hrát svoji hru a nenechali se soupeřem „přejet" o větší bodový rozdíl. I tak si připsali další porážku v žákovské lize, i když v tomto zápase mrzí více než výsledek předváděná hra.