Na severu Čech se obvykle sezona přehoupla do druhé poloviny, letos kvůli koronavirové pandemii v Mostě celý šampionát začne. „Začátek v Mostě nám pochopitelně vyhovuje,“ řekl týmový manažer roudnické stáje Buggyra Racing Jan Kalivoda.

Poslední prázdninový víkend 29. – 30. srpna by se v Mostě měla premiérově představit i šestnáctiletá závodnice Aliyyah Koloc z Buggyry. „V Mostě jsem hodně testovala, pro začátek se jedná o ideální okruh,“ řekla dcera zakladatele a majitele týmu Martina Koloce.

Bývalý trucker a zakladatel Buggyry Martin Koloc přivedl k rychlým autům obě své dcery Aliyyah a Yasmeen.
Sestry v akci. Dvojčata Aliyyah a Yasmeen Kolocovy budou testovat u Schumachera

Evropský seriál v závodech tahačů bude mít šest závodů. Po Mostu se bude pokračovat v Zolderu (13.9.), Jaramě (27.9.), Le Mans (4.10.) a na Hungaroringu (18.10.). Závody vyvrcholí 15. listopadu v Misanu. Nepojede se na Nürburgringu a Slovakiaringu. „Oproti původnímu plánu jsme zatím přišli pouze o dva závody, což lze považovat za úspěch z kategorie mimořádných,“ uvedl Kalivoda.

Podle týmové jedničky Buggyry Adama Lacka bude sezona kvůli menšímu počtu závodů nevyzpytatelná. „Je to dvojsečné. Více závodů rovná se více možnostem napravit případný výsledkový výpadek. Každá chyba se ve větší míře promítne do celkového výsledku. Uvidíme,“ dodal někdejší evropský šampion.