Domácí se v sedmé minutě dostali do vedení, když se prosadil Pohl – 1:0. Hosté odpověděli o necelou minutu později po nacvičeném rohovém kopu M. Novotným. V 15. minutě šli domácí opět do vedení, kolem bránícího hráče se skvěle obtočil Diviš a nedal Ekrtovi šanci – 2:1. Vzápětí zvyšoval na 3:1 Seidlman. Litoměřičtí   zapomněli na poctivou hru dozadu a byli potrestáni do přestávky ještě jednou Nožkou. Od další pohromy zachránil hosty brankář Ekrt, který zneškodnil desetimetrový kop.

„Do druhé půle jsme nevstoupili šťastně, ve 27. vteřině se prosadil podruhé Diviš, když se stejně jako v prvním případě dokázal skvěle uvolnit a trefit míč přesně k tyči.

V tu chvíli jsme neměli již co ztratit a zkusili jsme soupeře zatlačit. To se nám víceméně dařilo po celý druhý poločas," poznamenal sportovní ředitel Radobýlu Michal Rapavý.

Nejprve snížil Koláček a po dvou slepených gólech ve 30. minutě byl Radobýl zpět v utkání – 5:4. „Dále jsme pokračovali v dobývání domácí branky, bohužel při nás nestálo štěstí a nepodařilo se nám vyrovnat. V 37. minutě přišel rozhodující okamžik.

Náš brankář Ekrt oplácel útočníkům loket v obličeji, který rozhodčí nezaregistrovali a jak už to bývá, oplácení jim už ale neuniklo. Následovalo vyloučení, navíc proti nám byla nařízena penalta a šli jsme do dvouminutového oslabení. Dvořáček zvýšil na 6:4. V závěru jsme zkusili  power play, ale i přes dobré šance jsme již zápas nezdramatizovali a na 7:4 pro domácí upravil do prázdné branky Dvořáček."

Litoměřičtí přijeli k utkání pouze se dvěma náhradníky,   navíc s novými posilami, pro které to byl vůbec první mistrovský futsalový zápas.

„Předvedli jsme však solidní výkon a minimálně bod za remízu si zasloužili. Rozhodly však individuální chyby, neproměňování šancí a v závěru také to zcela zbytečné vyloučení."

V dalším kole (5. 10. od 20) hostí Radobýl v lovosické hale Chemik účastníka play off – UFA Salamandr Hradec Králové.


SK Goll Běloves – CF Radobýl 7:4 (4:1)

Branky: 7. Pohl, 14. Diviš, 15. Seidlman, 19. Nožka, 21. Diviš, 37. Dvořáček (pen.), 40. Dvořáček – 8. M. Novotný (Grunert), 22. Koláček (J. Novotný), 30. Rapavý (Koláček), 30. Grunert (Krejza). ŽK: Kudláček, Dvořáček – Grunert, Rapavý, ČK: 37. Ekrt (CFR), r. Bělovský, Schmeiser, 30.

CF Radobýl: Ekrt – Krejza, Rapavý, M. Novotný – Grunert, Koláček, J. Novotný.