Hosté značně obměnili svůj kádr, do prvoligových Pardubic odešli zkušení Steiner s Jelínkem. Nově poskládaný tým Hradce těžil ze zodpovědné hry a rychlých protiútoků.

Od úvodních minut se hrál opatrný futsal. Domácí několikrát svými zákroky podržel Krůta. Na druhé straně čaroval Menšl, ale litoměřičtí střelci mu to hodně usnadnili, když se jim nedařilo přesně umísťovat své střely. V desáté minutě šli hosté do vedení, když si na výbornou přihrávku za obranu naběhl Neppl a bez problémů uklidil míč do prázdné branky. Ve 13. minutě zvyšoval Kilevník.

„Do poločasu se nám podařilo snížit na rozdíl jedné branky, když Grunert rozehrál míč na Rosochu a ten přes bránícího hráče mířil přesně k levé tyči. Ve druhém poločase jsme chtěli zvýšit aktivitu, soupeře zatlačit a co nejdříve vyrovnat. Bohužel přes velký tlak jsme nedokázali proměnit velmi dobré brankové příležitosti. Hosté se zaměřili již jen na obranu a vyráželi do brejků," poznamenal sportovní ředitel Radobýlu Michal Rapavý.

Jeden z nich proměnil ve 27. minutě Neppl. V 30. minutě vykřesal naději na vyrovnání Kocman. „Touto brankou ale bohužel uzavřel náš střelecký účet. Ve velkých příležitostech jsme zklamali a nechali vyniknout brankáře Menšla. Navíc v 37. minutě zkompletoval hattrick Neppl a dodal svému týmu do závěrečných minut klid. Po této brance jsme zkusili hru bez gólmana, pátým hráčem byl Jakub Grunert. Power play nám stejně jako proti Bělovsi nevyšla. K ohrožení soupeře jsme se téměř nedostali a nepřesnou rozehrávkou umožnili hostům dvakrát skórovat do prázdné branky," litoval Rapavý.

„Nebyli jsme horším týmem, bohužel jsme dostali pořádnou lekci z produktivity. Hosté nás porazili zejména trpělivou hrou, organizovanou obranou a efektivním využitím brankových příležitostí. Naopak v našem herním projevu chyběl lepší pohyb, hlad po vítězství a více trpělivosti při power play. Do dalších zápasů musíme prodat zkušenost z let minulých a konečně bodovat," dodal sekretář klubu Pavel Zuna.

V následujících zápasech čekají Radobýl nováčci II. ligy. Nejdříve jede na hřiště TJ Sokol Dobřichovice a v dalším domácím zápase přivítá FC Brandýsek, který ještě neztratil body.

II. liga FIFA

CF Radobýl Litoměřice - UFA Salamandr H. Králové 2:6 (1:2)

Branky a nahrávky: 14. Rosocha (J. Grunert), 30. Kocman 10. Neppl, 13. Kilevník, 27. Neppl, 37. Neppl, 39. Šmíd, 40. Kilevník, ŽK 2:1, r. Milner, Hanzlík, 50.

• Radobýl:Krůta (Ma. Rapavý) Novotný, L. Grunert, J. Grunert, Vacek Mühlfait, Rosocha, Koláček, Kocman Mi. Rapavý.

• UFA:Menšl (Černý) Rychtera, Linhart, Šmíd, Neppl Kilevník, Tokár, Hrubý, Kotrba.