Domácí chtěli odčinit výprask z Písku 13:1, takže Radobýl čekalo těžké utkání. Od první minuty se hrál opatrný futsal.

„Dopředu jsme byli přece jen aktivnější a v desáté minutě jsme díky Rusému vedli, když vybojoval míč a dělovkou prostřelil domácího brankáře. Po většinu první půle jsme domácí k ničemu nepustili, spíše se čekalo, že svůj náskok zvýšíme. Jenže v 18. minutě se po krásné přihrávce prosadil se štěstím Válek. První poločas moc futsalové krásy nepřinesl a do kabin se šlo za nerozhodného stavu," hodnotil kvalitu sportovní ředitel Radobýlu Michal Rapavý.

„Do druhé půle hosté vstoupili méně aktivně a vycházeli ze zabezpečené obrany. „Fazole" držely více míč, ale nic vážného si po většinu zápasu nevytvořily. „My se snažili po vypíchnutí míče přecházet do rychlých brejků, ale nabídnuté šance jsme nevyužili. V 39. minutě předvedl své individuální schopnosti Vojta Brož, přešel přes dva bránící hráče, zahrál Ekrtovi na housle a rozhodl tak o výhře svého týmu. Při závěrečné power play skóroval se závěrečným hvizdem do naší opuštěné branky Zdeněk Brož ."

Radobýl po většinu zápasu hru kontroloval, ale přesto se nevyvaroval chyb, které ho stály body. „Rozhodla ta situace z 39. minuty, kdy jsme díky nedůraznému bránění nechali projít Vojtu přes celé hřiště a ten v zakončení ukázal, proč je jedním z nejlepších střelců druhé ligy. Mrzí mě, že jsme dobře rozehraný zápas ztratili. Šancí strhnout vedení na svou stranu jsme měli dost, bohužel se v zakončení dlouhodobě trápíme."

V dalším kole (pátek 22. 11. od 20.30 hod., lovosická hala Chemik) čeká Radobýl městské derby proti Gardenline. „Nejenom my se těšíme a vzájemný souboj je natolik pikantní, že se o motivaci nemusíme vůbec bavit. Přejeme si, aby se zápas odehrál před slušnou diváckou kulisou a byl k vidění hezký futsal a samozřejmě budeme chtít vyhrát. Body potřebujeme jako sůl," dodal Rapavý.

F.A. Zole Česká Lípa - CF Radobýl 3:1 (1:1)

Branky: 18. Válek, 39. V. Brož, 40. Z. Brož - 10. Rusý, r. Gryc, Krupa, 50.

CF Radobýl: Ekrt (Krůta) M. Novotný, Rusý, Horvát, Hanzl Rosocha, L. Grunert, Kocman, Mühlfait.