V malebném prostředí Kokořínska ve Mšeně u Mělníka se 1. května od 14 hodin jede plochodrážní závod I. ligy družstev a Memoriál Emila Sovy, 3. května pak ve Slaném plochodrážní závod dvojic Memoriál Antonína Vildeho (14).

V sobotu 10. května se začíná sezona na jediné dlouhé ploché dráze v české republice v Mariánských Lázních. Závodit se bude od dopoledních hodin,neboť se během jediného dne odjedou prakticky tři závody. Na pořadu je mistrovství České republiky Flat-track, což je vlastně americká plochá dráha. Tady se představí domácí Jan Vondrášek.

„Dále Evropský pohár veteránů v kategorii čtyřventil a dvouventil, kde tradičně uvidíme mnoho známých jmen z několika zemí jako Barbeta z Itálie,nebo Greisel z Německa a mnoho dalších. Hlavním závodem ale bude boj o titul mistra České republiky na dlouhé dráze s mezinárodní účastí. Titul bude z loňského roku obhajovat náš nejlepší jezdec a držitel světové medaile Josef Franc. Z dalších českých jezdců pojedou Richard Wolff a domácí Karel Kadlec.

Velikým soupeřem jim bude například anglický závodník Andrew Appleton, kterého již zdobí titul mistra ČR z minulých let. Na startovní listině se stále pracuje. Start hlavního závodu je ve 13 hodin.Návštěvu lze spojit s kvalitním rodinným výletem. Pořadatelé se těší na všechny diváky, kteří se rozhodnou některou z akcí navštívit," dodává štětský spíkr a odborník přes plochou Miloslav Čmejla.