První vzájemný zápas vyhrály Hranice 28:24. „Hlavním cílem je samozřejmě udržet si domácí neporazitelnost a získat velice důležité dva body, které nám zajistí bodový kontakt s týmy bojujícími o play off,“ řekl Jan Landa, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice.

Má jasnou představu, kudy vede k úspěchu cesta. „Je jediná. Do zápasu vstoupíme v maximálním bojovném nasazení a od první minuty nenecháme nikoho na pochybách, kdo hraje doma a kdo si jde více za vítězstvím. Vždy je dobré vyhrát v posledním zápase sezony před zimní pauzou,“ je si vědom kouč.

„Hranice jsou zkušeným týmem s výborným brankářem Josefem Kučerkou. Abychom získali dva body, musíme proměňovat vyložené šance a dělat co nejméně technických chyb,“ prohlásil pro klubový web lovosický pivot Jiří Semerád.

Král Středohoří 2018, vyhlášení.
Nejoblíbenější závod je Lovečkovický kros, shodli se vítězové Krále Středohoří

Nažhavený je však i soupeř, který ztrácí z desáté příčky na severočeského konkurenta jediný bod. „Motivaci máme a o body se popereme. Jsme na stejné úrovni, oba týmy potřebují bodovat. Plus pro Lovosice může být domácí prostředí, ale věřím, že i tak budeme namotivovaní urvat alespoň bod,“ uvedl Libor Hrabal, trenér TJ Cement Hranice.

Hosté se zaměří na špičkové lovosické snajpry Jiřího Motla a Václava Klimta: „Dostat pod kontrolu Jiřího Mohla, který umí zápasy rozhodovat, to není jednoduché nikdy… Musíme se připravit na tvrdou lovosickou obranu a eliminovat střelbu, vedle zmiňovaného Motla i od druhého nejlepšího střelce nejvyšší soutěže Klimta.“