Domácí Radobýl se od úvodu snažil zaskočit soupeře aktivní hrou a presinkem na jeho polovině. „To se celkem dařilo a po většinu první půle jsme byli více na míči a také nebezpečnější směrem dopředu. Bohužel úvodní tlak hráči Gardenline v klidu přežili a po naší chybné rozehrávce se dostali do vedení. Pešír našel Trnku, který to měl do odkryté branky jednoduché," popsal první trefu duelu sportovní ředitel Radobýlu Michal Rapavý.

Domácí pokračovali v dobré tempu, ale i jejich vyložené šance likvidoval výborný Marek.

Na druhé straně zahrozil Pešír, ale od tyče se míč odrazil do autu. V 11. minutě se Radobýl dočkal. Kocman vybojoval míč, přihrál Grunertovi a ten ve skluzu překonal Marka. Další velké šance zůstaly nevyužity, postupně si na Markovi vylámali zuby v samostatném úniku Novotný, pak i Bergmann. Hanzl z dobré šance netrefil zařízení. A dokonce Grunert neproměnil ani desetimetrový kop. Jeho ránu zastavilo břevno. Na druhé straně tuto výhodu nevyužil ani Pešír, když mířil pouze vedle levé tyče. První půle tedy přinesla pouze dvě branky a to hlavně díky hostujícímu Markovi, který několikrát předvedl výborné zákroky.

V druhé půli to byl spíše boj, nikdo nechtěl udělat osudovou chybu. Radobýl se soustředil na zodpovědnou obranu a chtěl vyrážet do brejků. Vypadalo to, že zápas rozhodne pouze jediná branka v síti. V 28. minutě nevyužili domácí obrovskou šanci tři na jednoho, zakončující Kocman trefil tyč Markovy branky. V 29. minutě předvedl skvělý zákrok proti střele Stejskala Ekrt.

Ve 30. minutě v dalším přečíslení tři na jednoho stačil zablokovat Grunertovu střelu Pešír. Po následném rohovém kopu v souboji kapitánů hostující Trnka v brankovišti fauloval Novotného a byl nařízen pokutový kop. Ten s přehledem proměnil zkušený Hanzl.

„Pak se snažili hosté o vyrovnání, ale my jsme velmi dobře bránili. Žádné velké příležitosti si hráči Gardenline nevytvořili, ale o výsledku do poslední chvíle rozhodnuto nebylo. V závěrečné power play ještě Trnka trefil tyč, ale poslední závary před naší brankou jsme zvládli ubránit a mohli tak slavit v prvním městském derby vítězství.

Po většinu zápasu jsme byli lepší, bohužel jsme nevyužili vyložené šance. A to hlavně v první půli, kdy hosty podržel v brance výborný Marek," chválil gólmana poražených Rapavý.

„Derby bylo podle očekávání pořádně vyhecované. Všichni se navzájem známe, hrajeme spolu nebo proti sobě i velký fotbal, takže o motivaci bylo postaráno. Tím víc vítězství těší. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a po týmovém výkonu získali zaslouženě důležité tři body. Také nás velmi těší divácká kulisa, která k předvedenému výkonu velkou měrou přispěla. V dalším kole jedeme do Kadaně. Věřím, že s takovým přístupem a kvalitní předvedenou hrou jako v derby můžeme pomýšlet na další body."

Gardenline čeká už v pátek v lovosické hale Chemik (20.30). duel s vedoucím Olympikem Mělník.

II. liga futsal FIFA

CF Radobýl - Gardenline 2:1 (1:1)

Branky: 11. J. Grunert (Kocman), 30. Hanzl z pen. - 4. Trnka (Pešír). Rozhodčí: Nagy, Krupa. Diváků: 150.

CF Radobýl: Ekrt (Krůta) - M. Novotný, Kocman, Šimáček, J. Grunert - Hanzl, Rosocha, F. Novotný, Bergmann - Hála.

Gardenline: Marek - Fadler, Hranička, Trnka, Pešír - Brožek, Macháček, Marič, Tichý - Stejskal, Písař.