Turnaje se zúčastnilo celkem 1200 startujících z 52 zemí. Mezi nimi nechyběl ani výběr České republiky, který reprezentovalo 18 bojovníků, i ti z lovosického klubu. V roli reprezentačního kouče pro plnokontaktní disciplíny působil i lovosický trenér Vít Masopust, dalšími zástupci regionu byli Barbora Marešová (18 let), která reprezentovala v disciplíně lightcontact žen do 55 kg a v plnokontaktní disciplíně fullcontact juniorů do 60 kg Vojtěch Modra (15 let).

„Barča ve své kategorii postupně postoupila až do semifinále, kde narazila na ostřílenou veteránku z Německa. V pohledném a vyrovnaném boji úspěšně trefovala svou soupeřku v ústupu, ta sice měla tlak, ale moc toho netrefila. Přesto se rozhodčí rozhodli dát vítězství Němce 2:1 na body. Barča tak vybojovala bronzovou medaili.

Vojta oproti tomu postoupil volným losem do semifinále, kde se utkal s německým bojovníkem ze známé profesionální stáje Stekos fighters. V zápase měl soupeř mírně navrch v boxerských kombinacích, které však končily ve Vojtově dobré obraně. Vojta oproti němu však dominoval svými přesnými a tvrdými kopy a nakonec po třech kolech svého soupeře jasně porazil 3:0 na body," byl spokojený Vít Masopust.

Ve finálovém duelu se lovosický bijec utkal s o dva roky starším Angličanem. Boj byl opět vyrovnaný a měl podobný průběh jako semifinále. „Angličan měl bezvadné a tvrdé boxerské techniky a Vojta parádní kopy. Tentokrát však rozhodčí rozhodli v náš neprospěch a po velmi pěkném zápase vyhlásili vítězem soupeře. Vojta tak na mistrovství vybojoval velmi ceněnou stříbrnou medaili."