Litoměřická ZŠ Ladova pořádala okresní kolo Odznaku všestrannosti. V konkurenci pěti škol obhájci celorepublikového bronzu s přehledem zvítězili a postoupili do krajského finále, které je na programu v květnu v Chomutově.

„Do krajského kola spolu se ZŠ Ladova postoupila i lovosická ZŠ Sady pionýrů, jež skončila druhá,“ upřesnil koordinátor projektu Petr Marinčič.

„Okresní kolo jsme organizovali už poněkolikáté, jelikož obhajujeme celorepublikový bronz, brali jsme jako povinnost zvládnout okresní kolo,“ řekl ředitel vítězné školy Václav Červín. „Zároveň bychom rádi vyhráli i kolo krajské,“ doplnil úspěšný sportovec, jenž je zároveň reprezentačním trenérem judistů a na pohybové aktivity na své škole tak velmi dbá.

„Jsem trošku zklamán slabší účastí škol. Myslím, že každý by ve všestrannosti našel disciplínu, která by mu šla, navíc byly vcelku jednoduché,“ zalitoval. Zároveň ale nezapomněl ocenit zúčastněné: „Všechny školy, které se zde utkaly, předvedly hodnotné výkony.“

Kromě týmových výkonů nejvíce zaujalo představení Adama a Daniela Bayerových, kteří v kategorii ročníku 2005 získali 4 855, respektive 5 001 bodů.

Letos se koná jubilejní 10. ročník Odznaku všestrannosti, který založili olympijští vítězové v desetiboji Robert Změlík s Romanem Šebrlem. Hlavním cílem je všestranný sportovní rozvoj dětí, ať už sportují pravidelně, ale mohou být zaměřené jednostranně, nebo dětí, které nesportují vůbec. Odznak všestrannosti je již 4. rokem součástí Sazka Olympijského víceboje, společného projektu Sazky a Českého olympijského výboru. 

POŘADÍ TÝMŮ:
1. ZŠ Ladova Litoměřice A – 24 462 bodů
2. ZŠ Sady pionýrů Lovosice – 20 207 bodů
3. ZŠ Ladova Litoměřice B – 19 268 bodů
4. ZŠ J.E.P. Libochovice – 19 090 bodů
5. ZŠ Ostrovní Štětí – 19 073 bodů
6. ZŠ Školní Štětí – 17 747 bodů