V mladších žákyních se nejlépe dařilo Hojdarové ve váze do 48 kg. „Pavoukem se probojovala až do finále, ve kterém sice prohrála, ale zisk stříbrné medaile je pro Štěpánku velkým úspěchem. Vyřazovacími utkáními ale neprošli mladší žáci Adam Bayer ve váze do 42 kg a Sebastian Zich do 38 kg," litoval trenér David Lorenc.

V kategorii starších žáků přidal další stříbrnou medaili pro Sport Judo Lukáš Rúža (do 34 kg), který ve finále nestačil na polského závodníka. Na bodovaném devátém místě skončili Patrik Gabštůr (do 42 kg) a Jan Vokál (do 66 kg).

V Ostravě nejvíce zazářil Václav Nováček (do 46 kg). Nejprve ve své kategorii prohrál těsně s litevským judistou a musel bojovat v opravných zápasech o bronz, což se mu podařilo. S bilancí šesti výher a jednou prohrou obsadil třetí místo.

„Poté nastoupil v dorostenecké kategorii a vedl si ještě mnohem lépe. Do soutěže vlétl jako uragán, předváděl své nejlepší judo a všechny soupeře s přehledem porazil. Ve finále dokázal zvítězit dokonce před časovým limitem," chválil Lorenc svěřence za to, že mj. získal svou první zlatou medaili v dorostenecké kategorii.

Těsně pod stupni vítězů skončil Adam König ve váze do 73 kg, když v boji o bronz prohrál s polským závodníkem. „Tentokrát se nepotkal s formou Jan Svoboda ve váze do 60 kg, byl totiž vyřazen ve třetím kole."

V mužské kategorii do 23 let se skvěle zapral Temuujin Chuluunbaatar ve váze do 81 kg a odvezl si z Ostravy stříbrnou medaili. Marek Kropáč ve váze do 73 kg vypadl ve druhém kole.