13. kolo extraligy mužů:
HK FCC Město Lovosice – HBC Ronal Jičín 28:30 (15:17)

Lovci podruhé v řadě padli. Teď navíc v domácím prostředí, kde utrpěli vůbec první porážku v letošní sezóně. Jičín přijel do Lovosic s velkou bojovností a odhodláním a od samého začátku měl v utkání navrch. Hostující celek v 8.minutě získal vedení 6:5 a to již ze svých rukou nepustil. Důležitou fází utkání byl začátek druhého poločasu. Již z toho prvního si Jičín přinesl vedení o dvě branky a když prvních deset minut druhé půle vyhrál 6:2, bylo z toho rázem výrazné vedení 23:17.

Lovcům se ve 48. minutě podařilo snížit na rozdíl jediné branky 23:24 a zdálo se, že se nadechují k závěrečnému obratu. Ten se jim ale nepodařil ani ve čtyři minuty trvající přesilové hře. Jednoduché chyby a nepřesnosti v útoku umožnily Jičínu získat zpět vedení o čtyři branky a zápas tak dotáhnout do vítězného konce.

V dalším kole jedou Lovci do Brna, kde hrají před TV kamerami v sobotu 10. prosince od 18 hodin. Doma se představí v sobotu 17. prosince od 17hodin proti Kopřivnici. Rok 2016 uzavřou utkáním Českého poháru proti Dukle. To se hraje ve středu 21. prosince. Děkujeme všem našim fanouškům za podporu. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Václav Toman, trenér HK FCC Město Lovosice: „Gratulujeme soupeři k výbornému výkonu a dnešní výhře. My jsme měli v prvním poločase velký problém v obraně, nedokázali jsme úspěšně bránit útoky Jičína. Ve druhé půli jsme zlepšili práci v defenzivě, výborně chytal Jakub Koňařík. Bohužel se nám nedařilo dávat jednoduché branky, které střílíme v ostatních zápasech. K tomu se přidal výpadek ve hře našich klíčových hráčů. Děkujeme fanouškům za podporu."

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín: „Jsme nesmírně pyšní na náš tým. Nastoupit nemohl Šafář, se sebezapřením utkání odehrál Krahulec. I proto jsme k utkání cestovali s obavami. Ale předvedli jsme nadšený a bojovný výkon, který se nám nedařilo prezentovat v předchozích zápasech. Dnes se nám povedlo zachytit začátek zápasu a téměř neustále jsme vedli. Chtěl bych poděkovat celému týmu a fanouškům, kteří nás tu dnes podpořili."

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Havel, Landa 1, Bouček 11/3, Bičiště 6, Klimt 4, Sýkora 3, Motl 2, Chroustovský 1, Konárik, Semerád, Miko, Malý. Nejlepší střelci Jičína: Šulc 9/4, Krahulec 4, Drbohlav 4, Groh 4.

Rozhodčí: Macho, Hájek. Sedmimetrové hody: 4/3 – 5/4, vyloučení: 2 – 8, diváků: 674.

Lucie Kantůrková