Lovosice - Zákupy 33:41 (14:12, 30:30). Sestava Lovosic a body: Sendlaiová, Moravcová 4, Piegelbauerová 13, Kuchařová 4, Smolová, Knotková 2, M. Hrzánová, Šimicová 2, Hadašová 2, Jonášová, P. Hrzánová 6.

Utkání bylo překvapivě vyrovnané, domácí hráčky si celý první poločas udržovaly mírný náskok. Ve třetí části dokonce hrály asi nejhezčí basketbal, který vycházel z výborné obrany a kombinační kolektivní hry založené na rychlém protiútoku.

Ve čtvrté části ale lovosické basketbalistky předvedly, jak se dá prohrát vítězné utkání. Jako by zapomněly na to, co předváděly před tím. Zákupy vyrovnaly, a tak se šlo do prodloužení. Navrch v něm měly hostující hráčky, Lovosice mohly snižovat šestkami, ale v duelu proměnily pouze jedinou, takže vítězství spadlo hostům doslova do klína.


Lovosice - Zákupy 27:31 (14:13)
. Sestava Lovosic a body: Moravcová, Piegelbauerová 8, Kuchařová 4, Smolová, Knotková 6, M. Hrzánová 1, Šimicová 4, Jonášová 2, P. Hrzánová.

V odvetě to v první části vypadalo, že se hraje úplně jiný sport, skončila totiž jen 4:2. Úroveň byla na obou stranách na nízké úrovni, je ale třeba přiznat, že hráčky měly v nohách již jedno utkání. Do poločasu se skóre na obou stranách přece jen posunulo.

Třetí část vyzněla daleko lépe pro hostující družstvo, domácí tým nepředvedl vůbec nic. V poslední části se lovosické hráčky vzchopily, zabraly, ale náskok hostů již nedokázaly stáhnout.

Opět naprosto zbytečná prohra. Ke špatné obraně, kdy opravdu brání pouze některé hráčky, přibyla i katastrofální střelba, takže Zákupy to měly hodně snadné.

Jiří Puchar