Závodníci v jednotlivých týmech se mohou těšit na rozličné vodní disciplíny, mezi jinými orientační závod na kánoích a stometrovou lanovou dráhu do Žernoseckého jezera.

Pod rukama odborníků se účastníci závodu nudit rozhodně nebudou. „Při stavbě tratí a přípravě disciplín vycházíme ze základních teambuildingových principů a poznatků ze zážitkové pedagogiky ze studia oboru Aktivity v přírodě," prozradil za pořadatele Adam Holas.

Mezi hlavní taháky patří jízda na kanoi, překážková a lanová dráha, mozek bude tým namáhat při konstrukční úloze.

„Začíná se čtyřkilometrovým orientačním závodem v kanoích na Žernoseckém jezeře. Poté účastníci absolvují třicetikilometrový okruh na horských kolech, v jehož průběhu budou absolvovat další disciplíny," upřesnil Holas.

První z vložených disciplín je městský orientační běh, kdy každý tým dostane jednu mapu a je už jen na závodnících, zda všechny checkpointy oběhnou spolu, nebo si mapu rozdělí a oběhnou to jednotlivě.

Chybět nebude ani stometrová lanová dráha do jezera a na konec připravili organizátoři plavání na břehu jezera. „Celý závod, který se koná pod patronací a finanční podpory firmy ČEZ, bude trvat zhruba šest hodin a po závěrečném vyhlášení bude následovat afterparty v podobě koncertu několika ústeckých kapel," uzavřel pozvánku Adam Holas.

Císař Challenge

8.30 – 10.00: prezentace
10.30: výklad trati
11.00: start závodu
19.00: vyhlášení výsledků a afterparty s živou hudbou

Více informací najdete na webu www.cisarchallenge.cz