Poprvé od roku 2009, kdy David Vršecký slavil svůj druhý titul mistra Evropy, vede roudnická Buggyra jak v individuálním pořadí šampionátu tahačů, tak i v Poháru konstruktérů. Šampionátu vládne s náskokem 58 bodů Adam Lacko a manažer týmu Jan Kalivoda je tak  s výsledky z první poloviny sezony nadmíru spokojen. Zároveň doufá, že úspěšná jízda budepokračovat na domácí půdě v Mostě.

„Musím říct, že po dlouhé době bylo opět hodně příjemné vidět Adama (Lacka) s Davidem (Vršeckým) společně na jednom pódiu,“ ohlédl se za posledním úspěšným víkendem v Maďarsku, kde Lacko zvítězil a Vršecký skončil třetí. Stejný obrázek by chtěl vidět i v Mostě. „S cílem udělat dobrý výsledek jedeme samozřejmě i do Mostu, ale je to stále jen sport, kde záleží jak na technice, tak na jezdcích, a stát se může cokoliv,“ poznamenal úspěšný manažer Buggyry Kalivoda.

Pilot Buggyry Adam Lacko.
Lacko sní o titulu: Závodím od sedmi a vždy jsem byl druhý. Rád bych to zlomil!

O víkendu bude vzhlížet i k obloze, počasí by mohlo nahrávat Lackovi. „Předpověď počasí je pro nás celkem příznivá, v sobotu by totiž mělo pršet a Adam je v této sezoně na vodě zatím nepřekonatelný. Každopádně, pokud se podaří zajet dobré umístění v Mostě, budu rád, ale spokojenější bych byl, kdyby se našemu „věčně druhému“ Adamovi podařil na konci této sezony vysněný titul,“ přál si Kalivoda.

„Konečně bych chtěl být první. Letos je to blíž než v minulých letech, ale jsme teprve v půlce sezony a všechno se může změnit,“ krotí euforii evropská jednička Lacko. 

Pilot Buggyry David Vršecký.
Z diváckého svahu za volant. Bude to zábavnější a ostřejší, těší se Vršecký

„V Mostě chci zajet co nejlepší výsledek a užít si domácí atmosféru. Rozhodně bych byl rád, kdybychom se s Adamem ukázali na bedně. Ale hlavně bych chtěl sebrat body ostatním a pomoct tím Adamovi,“ má jasno Lackův parťák David Vršecký.

Fanoušci v Mostě se mohou těšit hned na čtyři závody, po dvou v sobotu i v neděli. Organizátoři očekávají až stotisícovou návštěvu. Pomůže pekelná atmosféra Lackovi přiblížit se vytouženému titulu evropského šampiona?

ME tahačů v Mostě:Sobota: 14:50 první závod               17:20 druhý závodNeděle:13:45 třetí závod                16:40 čtvrtý závod