„To je u plošiny rekord. Markéta Praha je nejčastějším pořadatelem v celé její historii. Je to z toho důvodu, že Praha má krásný stadion a velikou důvěru majitelů práv BSI," vysvětluje neúnavný propagátor všech nejen motoristických akcí Miloslav Čmejla ze Štětí, který na akci nechce chybět.

Zatím jsou odjeté tři závody. Ten první v Kršku vyhrál Slovák Martin Vaculík, druhý byl Švéd Frederik Lindgren a třetí Polák Patryk Dudek. „Ve druhém závodě ve Varšavě zvítězil Frederik Lindgren před Polákem Macejem Janowskim a Australanem Jasonem Doyle. A ve třetím v Daugavpilsu zvítězil Piotr Pawlicki, druhý byl Patryk Dudek a třetí Macej Janowski. Všichni to jsou reprezentanti Polska," doplňuje Čmejla.
Je velkým překvapením, že se zatím vůbec nedaří legendám jako jsou Hancock a Pedersen. Praha napoví, jak na tom aktuálně jsou.

V Grand Prix na Markétě nebudou chybět ani čeští jezdci. „Na divokou kartu pojede náš nejlepší současný jezdec, pardubický Václav Milík. V roli náhradníků jsou Josef Franc a Matěj Kůs z Olympu Praha."
V celkovém pořadí je v čele Patryk Dudek s 38 body, druhý je Jason Doyle (37), třetí Fredrik Lindgren (37), čtvrtý Macej Janowski (35) a pátý Martin Vaculík (34). Malé bodové rozestupy slibují velkou bitvu. Pořadatelé stadion připravují a těší se na diváky, pro které tradičně připravili i doprovodný program.