V šestadvaceti letech se dočkal příležitosti v nejvyšší soutěži, v Chance futsal lize odehrál v dresu nováčka z Litoměřic 26 utkání, ve kterých vstřelil sedm branek a na dalších pět přihrál.

„Je to neskutečný skok. Chance futsal liga se s 2. ligou vůbec nedá srovnávat. Je to obrovský rozdíl ať už se to týká tréninků, hry, rychlosti nebo financí," přiznává futsalový i fotbalový (FK Český lev Neštěmice) hračička, který si po konci ligové sezony vždy rád zahraje i v okresních soutěžích. Loni například hostoval v Lokomotiv Ústí, kde nasbíral 67 bodů (32+35) v jedenácti zápasech.

Lukáši, máte za sebou první sezonu v Chance futsal lize. Jaká z vašeho pohledu byla?
Byla to pro mě veliká zkušenost, o to víc, když nastupujete s hráči jako jsou Rodrigo Taverna nebo Danilinho, kteří prošli spoustu profesionálních týmů. Když jsem sem přišel, tak jsem musel hodně trénovat. Naštěstí jsem měl možnost se od nich něco přiučit, pomáhali mi a ukázali, jak se má futsal na vrcholné úrovni hrát. Za to jsem strašně moc rád.

Jako nováček jste vypadli až ve čtvrtfinále play off. Sezonu tedy jistě hodnotíte kladně…
Přesně tak. Užívali jsme si to. Nikdo nečekal, že jako nováček soutěže dojdeme až tak daleko. I když jsme nakonec vypadli, tak máme určitě co slavit. Ale mrzí mě, že jsme nepostoupili do semifinále, protože jsme na to měli.

Kde se podle vás čtvrtfinálová série se Spartou lámala?
Ve čtvrtém utkání, které se hrálo v Praze. Přesně jsme věděli, jak na ně máme hrát, byli jsme výborně připravení. Doma jsme šli do vedení 2:1 a věděli, že si musíme pohlídat hlavně Kovácse se Slámou. To se nám dařilo, vlétli jsme na ně, ale rozhodčí nám nepřáli, jejich chyby rozhodly. Hráli jsme výborně, měli kopat asi tři penalty. Mohli jsme tam vyhrát, bylo by to 3:1 na zápasy a slavili bychom postup.

Místo toho jste ale museli absolvovat ještě pátou bitvu, ve které vám doma chyběly opory Rodrigo a Danilinho…
Naskočili místo nich náhradníci, kteří odvedli výbornou práci. Sparta nás ale trestala standardkami. Kovács nám v nich vstřelil tři branky, přestože jsme se na něj celý týden připravovali. Po celé play off jsme věděli, že jsou v tom dobří, a stejně jsme to neuhlídali.

Jak moc vám chyběl potrestaný Rodrigo Taverna?
Hodně. Je to neskutečný hráč, nejlepší obránce Chance futsal ligy. Hecuje nás, pomáhá nám, je to dirigent obrany. V rozhodujícím zápase to bylo vidět, naše obrana byla bez něj rozlítaná.

Přesto jste letos v Litoměřicích naznačili velký potenciál…
Věřím, že v příští sezoně to bude ještě lepší a že budeme hrát o medaile. Tým je super.