Právě dnešní předehrávka 11. extraligová kola Karviná – Lovosice (začátek od 18:00) může naznačit, zda se parta ze severu Čech může opět naplno rozjet a pádit ve stopách nedávného úspěchu.

„Chceme získat body, které jsme v domácím prostředí ztratili,“ řekl před dnešní konfrontací čtvrtého s pátým celkem tabulky Vojtěch Srba, zkušený trenér Lovosic.

Jeho tým se vydá na 437 kilometrů dlouhou cestu dnes ráno, a to v kompletním složení. Včetně spojky Berky, jenž po operaci ramene nastoupil k letošní ligové premiéře v neděli proti Plzni. Na výhře 27:25 se podílel i jedním gólem.

„Karviná se sice chystá na sobotní evropský pohár proti Flensburgu a o tři góly podlehla Frýdku–Místku, ale doma je hodně silná a po zmiňovaném zaváhání nebude chtít body ztratit podruhé za sebou,“ uvedl Srba.

Lovosický kouč zároveň nastínil taktický záměr, jakým by mohla vést cesta k bodovému zisku. „Pravda je, že jsme v posledním utkání proti Plzni špatně bránili, to musíme zlepšit. Důležité bude, aby se nám dařil postupný útok. Musíme být trpěliví a hlavně produktivní.“