Cesta házenkářů Lovosic extraligovým play-off se chýlí ke smutnému konci. Možná to tak vypadá, ale Lovci ještě nic nebalí. „Můžu mluvit za celý tým, když řeknu, že zbraně neskládáme. Už je na čase Plzeň v play-off porazit,“ burcuje nejlepší kanonýr extraligy Jiří Motl. Jeho tým prohrává v semifinále s mistrovskou Plzní 0:2 na zápasy a doma tak bude muset odvracet vyřazení. Zvládne to?

Z Plzně jste se vrátili bez výhry. Je to velké zklamání?
Chtěli jsme tam aspoň jednou vyhrát, ale Plzeň byla prostě lepší. Nám se ani v jednom utkání nepodařilo, aby se nám sešly obrana i útok. Vždy jsme v něčem propadli.

Vy jste nejlepší střelec extraligy. Bylo znát, že si vás Plzeňští víc hledí? Dali vám to pocítit?
No, ani ne. Řekl bych, že si dobře hlídali všechny hráče. Když to shrnu, tak první zápas se nám nevyvedl v obraně, byli jsme málo agresivní a proto to skončilo tak velkým rozdílem. Ve druhém jsme zlepšili obranu, ale zase jsme propadli v útoku. Měli jsme moc ztrát, když jsme jim to hodili přímo do ruky a oni pak chodili sami na našeho brankáře.

Mistr má v brance velezkušeného Petra Štochla. Je pro vás velkou překážkou?
Vždycky, když jsme potřebovali dát gól nebo jsme si vypracovali dobrou příležitost, tak je podržel a vychytal nás. Ne že bychom na něm úplně ztroskotávali, ale Petr je persona a tým dokáže v pravý moment podržet. Neproměňovali jsme jasné příležitosti a to musíme zlepšit.

Plzeň musíte porazit třikrát za sebou. Je to vůbec reálné?
Můžu mluvit za celý tým, když řeknu, že zbraně neskládáme. Už je na čase Plzeň v play-off porazit. Chceme sérii prodloužit na maximální počet zápasů. Kdyby se nám doma povedlo dvakrát vyhrát, tak by pak v rozhodujícím utkání záleželo i na štěstí. V první řadě se musíme koncentrovat na sobotní utkání, hrát na 110 procent a vůbec nic nevypustit.