Agro Cup 2016, Topoľčany, 22.-23.leden 2016

Naši házenkáři mají za sebou několikatýdenní fyzickou přípravu, kterou „narušily" pouze dva mezinárodní turnaje v Drážďanech a v Topoľčanech. Hodnocení prvního turnaje jste již mohli číst na našich stránkách, zhodnocení vystoupení Lovců na Slovensku z úst trenéra Vladimíra Šumy si můžete přečíst nyní.

Celkové hodnocení turnaje

Turnaj splnil to, co jsme od něj očekávali. Pro nás to po několikatýdenní kondiční přípravě, nepočítám-li turnaj v Drážďanech, bylo první vystoupení s míčem v rámci přípravy na druhou část sezóny. Všechny týmy, které se na turnaji představily, byly výkonnostně vyrovnané, nikdo nikoho výrazněji nepřevyšoval, skóre a vítězství se přelévaly ze strany na stranu.

My jsme na turnaj odjeli s výjimkou Motla v kompletní sestavě, v prvním zápase ještě odpočíval Honza Landa. Do hry se po dlouhé době vrátil Dominik Miko a bylo to znát, měl velmi dobré momenty v obranné fázi a přechodu do rychlého protiútoku. Samozřejmě mu ještě chybí úplná jistota ve hře s míčem, dlouhodobé zranění je na něm ještě znát. V prvním zápase jsme místo pilíře do obrany Landy zkoušeli Vaška France, který pak chodil i do přechodu do útoku na místo pivota.

Všichni hráči, kteří do Topoľčan odjeli, dostali herní prostor. Samozřejmě jsme již naši hru směřovali k sestavě, která by měla nastupovat v extralize, ale všichni dostali příležitost. Na tomto turnaji šlo hlavně o to prověřit si jednotlivé hráče než o výsledky. Chybí nám ještě jistota v proměňování střeleckých šancí, ale to je pochopitelné ve fázi, ve které se nacházíme. Obrovská chuť je vidět na Landovi, který se vrátil z úspěšné kvalifikace reprezentačního celku. Má chuť nejen sám hrát, ale povzbuzuje a motivuje i hráče kolem sebe. Start v národním celku mu velice prospěl.

Během turnaje se objevily některé velmi pěkné momenty v útočné fázi s ohledem na to, že hráči se v posledních týdnech věnovali čistě fyzické přípravě, běhání a posilování. Větším problémem pro nás zůstává obranná fáze a přechod do rychlého protiútoku, na tom musíme stále zapracovat. Rezervy máme také v přesilovkách, kdy nedokážeme využít početní převahu.

Slovo ředitele klubu na závěr

Turnaj v Topoľčanech si po všech stránkách pochvaloval i ředitel klubu Vojtěch Srba, který jej zhodnotil slovy: „Rádi bychom poděkovali pořadateli za kvalitně zorganizovaný turnaj. Byla to pro nás velmi dobrá příležitost k přípravě a cenná zkušenost. Na oplátku jsme pozvali Topoľčany na náš letní turnaj Memoriál Františka Arnošta, který se bude v Lovosicích konat 12.-13. srpna."

Nezapomeňte, že již tento čtvrtek 28. ledna nastoupí naši házenkáři ke čtvrtfinálovému střetnutí Českého poháru proti Dukle Praha. Toto utkání se odehraje v hale Chemik od 18hodin a naši Lovci chtějí stejně jako v minulém roce postoupit dále!

Výsledky našeho týmu na turnaji Agro Cup 2016, Topoľčany:

1.utkání Agro Cup 2016: Topoľčany - Lovosice 31:25 (14:14)
Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička - Barth, Bouček 7, Franc, Havel, Chroustovský 4, Jelínek 1, Klimt 3, Malý 6, Miko 2, Jahn, Semerád, Sýkora 2, Strnad.

2.utkání Agro Cup 2016: Westwien - Lovosice 27:33 (13:14)
Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička - Barth, Bouček 8, Franc, Havel 5, Chroustovský 1, Jelínek, Klimt 8, Landa 3, Malý 1, Miko 1, Jahn, Semerád, Sýkora 5, Strnad.

3.utkání Agro Cup 2016: Lovci Lovosice - Balmazújváros (HUN) 28:31 (15:15)
Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička - Barth1, Bouček 2, Franc 1, Havel 3, Chroustovský 2, Jelínek 1, Klimt 3, Landa 4, Malý 9, Miko, Jahn, Semerád, Sýkora 2, Strnad.

Celkové pořadí:
1.HK Agro Topoľčany (SVK) 6b
2.HK FCC Město Lovosice (CZE) 2b
3.Balmazújvárosi Kézilabda Klub (HUN) 2b
4.SG Handball West Wien (AUT) 2b

O pořadí týmů na 2.-4.místě rozhodla minitabulka vzájemných utkání.

Individuální ocenění:
Nejlepší střelec: Adamčík Tomáš (Topoľčany)
Nejlepší hráč: Bouček Jiří (Lovosice)
Nejlepší brankář: Meluš Michal (Topoľčany)

Lucie Kantůrková