„Byl to zápas, který nás mohl přiblížit play-off, ale my jsme ho nezvládli. Za mě to byl jeden z nejhorších zápasů, který jsme za tuto sezonu odehráli,“ bědoval Jiří Motl, který byl s osmi góly nejlepším střelcem zápasu.

„Byl to zápas, jak se říká, o život a Jičín nás v nasazení předčil, což byla alfa omega všeho,“ konstatoval smutně trenér Lovosic Pavel Farář.

„Jičín nám dal lekci v tom, jak se hraje agresivně v obraně. My jsme nebyli vůbec důrazní, báli jsme se, dělali jsme školácké chyby. Když už jsme se dostali do nějaké šance, tak jsme ji bohužel neproměnili, to nás sráželo,“ povzdechl si Motl, král extraligových střelců.

Už v pátek jedou Lovci na palubovku předposledního Frýdku-Místku a končí doma s Karvinou. Jičín má závěrečný los příznivější. Nejprve hraje u posledních Maloměřic a pak hostí Frýdek-Místek. Navíc má s Lovosicemi lepší skóre ze vzájemných zápasů. Dokáží Severočeši uhájit osmičku a proklouznout do vyřazovacích bojů?

HBC Ronal Jičín – HK FCC Město Lovosice 31:23 (16:9)

Nejlepší střelci: Šulc 6, Krahulec 5, Kostelecký 5 – Motl 8, Kupa 7. Rozhodčí: Vacula, Kichner. Sedmimetrové hody: 2/2 – 2/2. Vyloučení: 2:1. Diváci: 515.